Sahte ?istihbarat komutanı' dolandırıcıya 2.5 yıl hapis

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Nisan 2008 15:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

SAMSUN'da kendisini ?İstihbarat tim komutanı' olarak tanıtarak, bir kişiyi dolandıran 51 yaşındaki Cemal Uçar, tutuksuz yargılandığı mahkeme tarafından 2.5 yıl hapis ve 2 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

Samsun'da 2005 yılında meydana gelen olayda, işsiz olan Cemal Uçar, Atatürk Parkı'nda oturan 56 yaşındaki İlyas Güngör'ün yanına giderek, kendisini istihbarat tim komutanı olarak tanıtıp arkadaş oldu. Güngör'ün oğlunu yurt dışında okutmak istediğini söylemesi üzerine Uçar, kendisinin bunu yapabileceğini söyledi. Birkaç gün sonra tekrar buluştuklarında da Güngör'e, oğlunun okulda kavga edip öğretmenine bıçak çektiğini ve suç kaydının bulunduğunu söyleyerek, ?Ankara'ya gidip suç kaydını sildireceğim. Ancak para lazım? dedi. İlyas Güngör'den 4 bin 600 YTL ile 8 altın bilezik alan Uçar, ortadan kayboldu.

Cemal Uçar'ın geri dönmemesi üzerine dolandırıldığını anlayan İlyas Güngör'ün şikayeti üzerine yakalan Cemal Uçar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamalar sırasında suçlamaları kabul etmeyen Uçar'a mahkeme bugün dolandırıcılık suçundan 2.5 yıl hapis ve 2 bin YTL para cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber