Gül, Türkiye Kamu-Sen heyetini kabul etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2008 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptıkları görüşmede, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile ilgili kamu çalışanlarının endişelerini Gül'e ileterek, yasayı TBMM'ye iade etmesini istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Akyıldız, Cumhurbaşkanı Gül'e, kamu çalışanlarının 5510 sayılı yasa kapsamında olmaması gerektiğini ifade ettiklerini belirterek, yasanın yürürlüğe girmesi halinde yeni ve eski memurlar arasında ayrım olacağını, iş barışını bozabilecek gelişmeler yaşanabileceğini ilettiklerini söyledi.

Akyıldız, Anayasa Mahkemesi'nin 2006 yılının aralık ayında verdiği sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununu iptal gerekçeleri doğrultusunda yasanın TBMM'ye iadesini Cumhurbaşkanı Gül'den istediklerini bildirdi.

Bircan Akyıldız, Cumhurbaşkanı Gül'ün de yasayı inceleme süresinde acele etmeyeceğini, inceleme sonunda Anayasa'ya aykırılık noktasında tek bir kanaat oluşması halinde yasayı iade etmekte tereddüt etmeyeceğini kendilerine aktardığını kaydetti.

Akyıldız, 1 Mayıs kutlamaları ve kutlamaların yeriyle ilgili soru üzerine şunları söyledi:

"1 Mayıs, dünyada yaşanan bir gerçektir ve çalışanların bayramıdır. Bakın ben İşçi Bayramı demiyorum. Bunun adını emek ve dayanışma günü olarak değiştirmek, bir şey değiştirmiyor. Önemli olan bu günün tatil haline getirilmesidir. Bunu bayram olarak, resmi olarak yaşanır hale getirilmesini sağlamaktır. Ne siyasi irade bu konuda adım atmış ne de talepler bu noktada yoğunlaşmıştır.

Talepler, bu etkinlik İstanbul'da ve Taksim'de yapılmasına yoğunlaştı. Kutlanacak yerlerden biri Taksim ise o da gerçekleşmeli ama Taksim'e yoğunlaşmak bize göre doğru bir yaklaşım değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber