23 Nisan 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 23 Nisan 2008 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-23 NİSAN KUTLAMALARI

-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta törenlerle kutlanıyor.

-Ankara'daki ilk tören TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın Anıtkabir'i ziyaret ederek Ulu Önder Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasıyla başlıyor.

-Birinci Meclis'te yapılacak törenin ardından TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM'de kutlamaları kabul edecek. (Saat:09.10/10.00/.11.30)

-Öğrenciler, Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda 23 Nisan gösterilerini sunacak.(Saat:10.00)

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in başkanlığındaki örgenci heyeti, sırasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret edecek.

-Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan ve Başbakan Erdoğan ile Bakanlar koltuklarını bir süreliğine çocuklara bırakacaklar. (Saat:16.00/.17.00./18.00)

-TBMM Başkanı Toptan'ın evsahipliğinde Meclis'te resepsiyon düzenlenecek.

-TBMM Ön Bahçesinde, havai fişek ve lazer gösterisi düzenlenecek. (Saat:19.30)

-MECLİS'DE ÖZEL OTURUMU

-TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanıyor.

-Birleşimin açılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TBMM Başkanı Toptan ile Meclis'te grubu ve üyesi bulunan siyasi partilerin genel başkanları konuşacak.

-Özel oturumla toplanan Genel Kurul'a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılacak. (Saat:14.00)

-GÜL'DEN LİDERLERE YEMEK

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis Grup Başkanvekilleri ve Meclis'te temsil edilen siyasi parti liderlerine Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği veriyor. (Saat:12.30)

-YABANCI YATIRIMCI AKP İLE İYİ KAZANDI

-Yabancı yatırımcıların Ocak 2003-Şubat 2008'i kapsayan dönemde Türkiye'deki doğrudan ve portföy yatırımlarından kar transferleri 23.2 milyar dolara ulaştı.

-Yabancılar, AKP hükümetlerinin iş başında olduğu bu dönemde Türkiye'deki doğrudan yatırımlarından elde ettiği karın 5 milyar 986 milyon, portföy yatırımlarından kazandığının da 17 milyar 233 milyon dolarını dışarı götürdü.

-MAHKEMENİN DURDURDUĞU SAMSUN SANTRALLERİNE ÇALIŞMADAN 140 MİLYON DOLAR ÖDENDİ

-Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu (YDK), Cengiz İnşaat ve Aksa Enerji tarafından kurulan Samsun'daki mobil santrallere, ÇED raporu bulunmadığı için yargının durdurmasına karşın 140 milyon dolar ödeme yapıldığını belirledi.

-Bartın ve Dalaman için ihale yapılıp sözleşme imzalanmışken şirketlerin isteği ile mobil santrallerin Samsun'a kurulduğunu saptayan YDK, sözleşmenin feshedilmesi gerekirken iki kez süre uzatımı verildiğini, ÇED raporu alındığında sözleşmenin bitiş tarihine yaklaşıldığı için sözleşme süresinin uzatıldığını ortaya çıkardı.

-SATILAN HER 100 OTOMOBİLİN 67'Sİ İTHAL

-Otomobil pazarında yılın ilk çeyreğinde satışa sunulan her 100 otomobilin 67'si ithal otomobillerden oluşuyor.

-Son 10 yılın ortalamasına göre ise satışa sunulan her 100 otomobilin 60'ının ithal olduğu belirlendi.

-İthal otomobillerin 1998 yılında yüzde 35 olan pazar payı, gelinen aşamada yüzde 70'e yaklaştı.

-TÜRK-ALMAN EKONOMİK BULUŞMASI

-Türk-Alman İşbirliği Konseyi'nin 14. Dönem Toplantısı, yarın Ankara'da başlıyor.

-Büyük Alman şirketlerinin de temsil edileceği TAİK toplantılarının çerçevesinde iki ülke Dışişleri Bakanlıkları arasında siyasi istişareler de yapılacak.

-Her iki taraftan toplam 300'ü aşkın katılımcı ile gerçekleşecek toplantıda ilgili bakanlık ve kurumlarının yanısıra, özel sektör ve meslek kuruluşlarının üst düzey temsilcileri yer alacak.

-Toplantılarda Türk tarafından 170, Alman tarafından ise, 130 kadar katılımcının bulunacağı öğrenildi.

-EMNİYET MÜDÜRLERİ ZİRVESİ

-Yoğun gündem nedeniyle 2 defa ertelenen Emniyet Müdürleri Zirvesi bu hafta yapılacak. 1 Mayıs öncesi 81 İl Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdürlüğü karargâhında biraraya gelerek durum değerlendirmesi yapacak.

-3 gün sürecek toplantıların ana gündem maddesi terör ve yasal uygulamalardaki eksiklikler olacak.

-DİN KÜLTÜRÜ DERSİNDE ?AZRAİL VE ÖLÜM? VCD'Sİ TBMM GÜNDEMİNDE

-Gaziantep ve Konya'da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin öğrencilerine ?Azrail ve ölüm? konulu VCD izletmesi TBMM gündemine taşındı. CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e söz konusu durumun eğitimde tarikatçı ve bilimsellikten uzak kadrolaşmanın sonucu olup olmadığını sordu.

-MEB, GENEL LİSE YERİNE FAZLA TALEP ALAN ANADOLU LİSESİ AÇACAK

-Anadolu ve genel liselerin açılmasına ilişkin yeni düzenleme hazırlığında olan Milli Eğitim Bakanlığı, düzenlemede iki tür lisenin de açılış şartlarını aynı düzeye çekmeyi planlıyor.

-Anadolu Lisesi'ne olan talebin artması nedeniyle yapılacak düzenleme ile hangi tür okula talep gelirse o tür okul açılacak.

-EĞİTİMCİLERE DENGE TAZMİNATINDA ?DOKTOR? SAVUNMASI

-Öğretmenlere ödenen denge tazminatı, ?Ek Ödeme? konulu kararın 17 Mart 2008'de yayımlanması üzerine kaldırıldı.

-Eğitimciler, söz konusu kararın geri alınması için yargı yoluna giderken, doktorların da ?döner sermayeden pay? aldığı savunmasında bulundular.

-ALMAN POLİS HEYETİ TÜRKİYE'DE

-Almanya Federal İçişleri Bakanlığı Çevik Kuvvet Polis Genel Müdürü Jürgen Schubert başkanlığındaki bir heyet, Türk Polisi'nin toplumsal olaylarda ve spor müsabakalarında aldığı tedbirleri ve müdahale sürecini yerinde görmek ve incelemek için Ankara'ya geldi.

-Emniyet Genel Müdürlüğü'nde karşılıklı işbirliği çalışmalarıyla kapsamında çeşitli görüşmeler yapacak Alman Polisi, İsviçre ve Avusturya'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bin 500 polisle görev yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber