Milli Eğitim Bakanı Çelik: Yaptığımız hizmetlerden birileri rahatsız oluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2008 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yaptıkları hizmetleri çekemeyen grupların rahatsız olduğunu ifade ederek, "Verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür diliyoruz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) yaptırılan 750 öğrenci kapasiteli Melikşah Yurdu ile doğalgaz hattının açılış törenlerine katıldı.

Program alanına gelen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği üyesi bir grup, protesto eylemi yaptı. Jandarma Özel Harekât Timleri, törene katılanlar ile öğrenciler arasında set oluştururken, bazı öğrenciler, saygı duruşunda bulunulduğu ve İstiklal Marşı okunduğu sırada zafer işareti yaparak, yere oturdu.

Protesto ile başlayan törende konuşan Bakan Çelik, parti olarak yaptıkları hizmetleri çekemeyen grupların olduğunu belirterek verdikleri rahatsızlıktan ötürü özür dilediklerini söyledi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Van ve ilçelerinde yaptırdığı yurtların tamamlanmasıyla kent genelindeki yurt kapasitesinin 5 bin 500'e çıkacağını belirten Çelik, "Bazı insanlar iş üretiyor, halkın refahını yükseltmek için çalışıyor. Bazıları da yalnızca laf ve slogan üretiyor. Göreve geldiğimizde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birçok ilde üniversite yoktu. Yaptığımız çalışmayla ülke genelinde üniversitesi bulunmayan 9 il kaldı." dedi.

Konuşması, sık sık "Van seninle gurur duyuyor" sloganıyla kesilen Çelik, "Ben de Van'la, Vanlılarla gurur duyuyorum. Biz memleketimizde kardeşlik, barış, huzur ve sükunet istiyoruz. Bunu kimsenin bozmaya hakkı yoktur. Kimse barışımızı, huzurumuzu, kardeşliğimizi bozmaya kalkışmasın." şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, "Türkiye'de elbette fikir ve düşünce özgürlüğü vardır. Herkes özgür olarak düşüncesini söylesin. Ama kimse kamu düzenini bozmaya, vatandaşımıza zarar vermeye kalkışmasın. Buna kimsenin hakkı yoktur. Memleketimizde Nevruz olayları dolayısıyla yaşanan olumsuzluklarla biz herkesten fazla üzüldük. Nevruz olaylarında bir vatandaşımızın dahi burnunun kanamasına yol açan kim varsa onları lanetliyoruz." diye konuştu.

"Hizmetlerimiz her gün biraz daha artmaktadır. Bu hizmetler karşısında bazı insanlara herhalde rahatsızlık verdik. Yaptığımız hizmetlerden eğer birileri rahatsız olduysa onlardan özür diliyoruz." diyen Bakan Çelik, "Bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü, 780 bin kilometre karedeki kardeşliğimizi kimse bozamayacaktır. Biz Van'ı Antalya'dan, Trabzon'dan ayrı düşünemeyiz. Bu memleket bir bütündür. 7 bölgemiz var. Ama bu 7 bölge gökkuşağı gibidir. Gökkuşağının güzelliği de rengarenk olmasıdır. Memleketimizdeki etnik köken ayrılıkları da bizim için gökkuşağının rengindeki güzelliktir. Bu memlekette etnik kökeni ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes bizim başımızın tacıdır. Birinci sınıf insandır. Bizim bir devletimiz bir milletimiz ve bayrağımız var. Yüzlerce ortak paydamız var. Bu paydalarımızı ortaya çıkarmak zorundayız. Başkaları farklı düşünebilir. Demokratik ortamda onlara da saygı duyuyoruz." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE TOPRAK BÖLÜNMESİ OLACAĞINA KESİNLİKLE İNANMIYORUM"

Türkiye'de toprak bölünmesinin olacağına kesinlikle inanmadığını belirten Çelik, "Bu konuda kimse ham hayal görmesin. Ama gönüllerdeki bölünme toprak bölünmesinden daha sıkıntılıdır. Biz görev birlikteliği oluşturmak zorundayız. Onun için birbirimize karşı kin, nefret duyguları içinde olmaya değil, sevgi beslemeye mecburuz. Böyle bir mecburiyetimiz var. Çünkü bu ülkede beraber yaşıyoruz." dedi.

Bakan Çelik, "Birlikte yaşamaya mecbur değil, mahkumuz. Hiç kimse, diğerini bu ülkenin sınırları dışına atma hakkına, yetkisine mecbur değildir. Herkes bu memlekette yaşayacak. O zaman herkes bir kez daha düşünmek zorundadır. Üniversitemizde bu birlikteliğin adeta bir sembol mekanı gelmek durumundadır. Çünkü burada Türkiye'nin dört bir yanından insan var ve bu insanlar bu memleketin bir parçasıdır." diye konuştu.

Törenlere Van Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, AK Parti Van ve Bitlis milletvekilleri ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Faruk Albayrak, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber