Eğitim-İş'den Akdeniz üniversitesi rektörü Aydın'a destek

Haber Giriş : 25 Nisan 2008 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın'a destek ziyaretinde bulundu.

Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olaylar nedeniyle ÜAK Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akaydın'a destek ziyaretinde bulunan Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, yaşanan olayların provokasyon olduğuna inandıklarını söyledi. Adıbelli ANKA'ya yaptığı açıklamada, görüşmelerinde üniversiteye türban sokulmaya çalışılması ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın genelgelerine karşı Prof. Dr. Akaydın'ın dik bir duruş sergilediğini söyleyerek, ?Öğrencileri provoke ederek ve dışardan eli kanlı katil getirilerek bu olayların çıkartılması tesadüfi değildir. Bu olayların Rektör Akaydın'ın yıpratılması amaçla yapıldığını düşündüğümüzü sayın rektöre ilettik? dedi. Adıbelli, Akaydın'a kendisini destekledikleri ve yanlarında oldukları mesajı verdiğini söyledi.

-"ÜNİVERSİTEDE SIKINTI YARATILMAK İSTENİYOR"-

Adıbelli, Rektör Akaydın'ın ise aynı durumun devam ettiğini bildirdiğini kaydederek, daha önce yaşanan olaylarda da valilik ve emniyet yetkililerinin uyarıldığını kendisine söylediğini bildirdi. Adıbelli, Prof. Dr. Akaydın'ın böyle bir olayın yaşanacağının bilinmesine karşın önlemlerin alınmamasını ise üniversitede sıkıntı yaratılmak istenmesine bağladığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber