Üniversitede güvenlik güçleri ile öğrenciler arasında arbede

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2008 15:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) girişinde basın açıklaması yaparak içeri girmek isteyen öğrencilerle, öğrencilere kimlik soran güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Yumrukların konuştuğu arbede de polis araya girerek olayların büyümesini engelledi.

MSGSÜ'de geçen salı günü sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında yaşanan oayları protesto etmek için sol görüşe mensup yaklaşık elli kişilik grup Fındıklı'da bulunan rektörlük binası önünde toplandı. "Polis idaresivil faşist işbirliğine son" yazılı pankart açan öğrenciler "Faşizme karşı omuz omuza, YÖK kalkacak,polis gidecek üniversiteler bizimle özgürleşecek" şeklinde sloganlar attı. Grup adına bir basın açıklaması yapan Pınar Erturan, geçen hafta yaşanan olaylarda sağ görüşlü öğrencilerin 23 Nİsan'ı bahane ederek masa açtıklarını ve mehter marşlarıyla sol görüşlü öğrencileri tahrik ettiklerini iddia etti. Bu durum karşısında tepkilerini ortaya koyan öğrencilerin provake edildiğini öne süren Erturan, dün de benzer olayların polis desteğinde devam ettiğini kaydetti.

Basın açıklamasının ardından grubun tamamının üniversiteye girmek istemesi üzerine güvenlik görevlileri öğrencilere kimlik sordu. Kimliklerini göstermek istemeyen öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Arbedenin büyümesi üzerine polis devreye girerek olayların büyümesini engelledi. Öğrencilerden bir kısmı daha sonra kimliklerini göstererek üniversiteye girdi. Öğrencilerin girmesinden kısa bir süre sonra polis ekipleri de hızlı bir şekilde üniversiteye girdikleri gözlendi.

Üniversitedeki gerginlik sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber