Maliyeden mesleki eğitim kursuna ilişkin açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Nisan 2008 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MESLEKİ EĞİTİM KURSU GİRİŞ SINAVI

DUYURUSU

I- SINAV TARİHİ, YERİ VE ALINACAK KURSİYER SAYISI

1- 2008-2009 eğitim ve öğretim dönemi Mesleki Eğitim Kursu Giriş Sınavı, 27/06/2008 tarihinde saat 09.30'da Ankara'da yapılacaktır.

2- 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı için;

a- Ankara Mesleki Eğitim Kursu Gelir Bölümüne 90, Gider Bölümüne 60,

b- Eskişehir Mesleki Eğitim Kursu Gelir Bölümüne 90, Gider Bölümüne ise 60 olmak üzere,

toplam 300 kursiyer alınacaktır.

II- GİRİŞ SINAVINA BAŞVURACAKLARDA ARANACAK ŞARTLAR

1- Lisans, Lisans üstü veya hukuk, iktisat, maliye, işletme, uluslararası ilişkiler, muhasebe, iş idaresi ve yönetim bilimi alanlarında 27/09/2007 tarihinden önce ön lisans mezunu olmak,

2- Son başvuru tarihi itibariyle Bakanlık veya Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde en az dört yıl çalışmış olmak ve bu hizmetin son iki yılında Genel İdare Hizmetleri Sınıfı kadrolarında (Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve Şoför hariç) bulunmak,

3- Son başvuru tarihi itibariyle 40 yaşını geçmemiş olmak,

4- Erkek adaylar için askerliğini yapmış, muaf veya eğitim süresince tecilli olmak,

5- Sicil raporu düzenlenen son iki yılda olumlu sicil almış olmak,

6- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci maddesinde belirtilen cezaları almamış olmak,

7- Taksirli suçlar hariç olmak üzere tecil edilmiş hükümler dahil herhangi bir suçtan mahkumiyeti bulunmamak,

gerekir.

III- SINAVA BAŞVURU ŞEKLİ

1- Başvuru şartlarını taşıyanlardan Mesleki Eğitim Kursu Giriş Sınavına katılmak isteyenler, başvuru belgesinin (EK-2) kendisi ile ilgili (A) bölümünü eksiksiz ve tahrifatsız doldurarak, ekte istenen öğrenim belgesi ve hizmet belgesi ile birlikte en geç son başvuru tarihi olan 12 Mayıs 2008 tarihine kadar (B) bölümünde belirtilen birim amirlerine teslim edeceklerdir. Başvuru belgesinin (A) Bölümünün ?e? bendindeki seçeneklerden birisinin mutlaka işaretlenmesi gerekmektedir.

2- Başvuruda bulunan adayların başvuru belgelerinin (B) ve (C) bölümü bu bölümlerde belirtilen amirlerince doldurulacaktır.

3- Maliye Kursu veya Mesleki Eğitim Kursu mezunu olanlar, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte yer alan (A) Grubu kadrolar (yardımcılar dahil) ile Uzman ve daha üst unvanlarda bulunanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

IV- BAŞVURU BELGELERİNİN GÖNDERİLMESİ

1- Bakanlık ve Gelir İdaresi Başkanlığı merkez teşkilatında bulunan personelin başvuruları, görev yaptığı birimin personel işlerinden sorumlu bölümü tarafından 20/05/2008 tarihi mesai saati bitimine kadar,

2- Taşra teşkilatı kadrolarında bulunan personelin başvuruları, görev yaptıkları yer tarafından 14/05/2008 tarihine kadar Defterdarlık Personel Müdürlüğü veya Vergi Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynakları Müdürlüğüne, bu birimler tarafından da 20/05/2008 tarihi mesai saati bitimine kadar,

?Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü İlkadım Cad. Dikmen Yolu Kara Harp Okulu Kavşağı 06100 Dikmen/ANKARA? adresine gönderilecektir.

Bu tarihten sonra gönderilen başvurular işleme alınmayacaktır.

V- GİRİŞ BELGELERİNİN ADAYLARA GÖNDERİLMESİ

1- Sınava giriş tarihi, saati ve yeri de belirtilen sınav giriş belgeleri adaylara sınav tarihinden önce ulaştırılması sağlanacaktır.

2- Adaylar, Personel Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenerek sınav gününden önce kendilerine ulaştırılacak olan onaylı Sınava Giriş Belgeleri ile sınava katılacaklardır.

3- Sınava giriş belgesi ulaşmamış olan adaylar, bir adet vesikalık resim ve kimlik belgesi ile 26 Haziran 2008 Perşembe günü, saat 17.30'a kadar Personel Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

VI- SINAV SORULARININ İLANI, İTİRAZ VE SONUCUN DUYURULMASI

1- Sınav soruları ve cevap anahtarı Genel Müdürlük web sayfasında ilan edilecektir. Adaylar sorulara ilişkin itirazlarını, ilanı takip eden beş iş günü içinde yazılı olarak (faksla) Personel Genel Müdürlüğüne yapacaklardır. Sınav Komisyonu ise takip eden beş iş günü içinde itirazları değerlendirir ve sonuç Genel Müdürlükçe adaya bildirilir.

2- Sınavda yüz tam puan üzerinden en az 50 puan alanlar başarılı sayılır. Bunlardan duyuruda belirtilen sayıda aday, başarı sırasına göre Kursa kayıt hakkı kazanır. Son sırada aynı puanı alan birden fazla adayın bulunması halinde, sırasıyla hizmet süresi fazla olana ve son sicil notu yüksek olana öncelik tanınır.

3- Başarılı olanlar ile asil ve yedek olarak kayıt hakkı kazananların listesi en geç 18/07/2008 tarihi mesai bitiminde web sayfasında yayımlanmak ve Bakanlık ilan panosunda asılmak suretiyle duyurulur. Ayrıca kayıt hakkı kazananlara tebligat yapılmak üzere birimlerine yazılı olarak bildirim yapılacaktır.

VII- DİĞER HUSUSLAR

1- Başvuru sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılır.

2- İzmir Mesleki Eğitim Kurs binasının bakım ve onarıma alınacak olması nedeniyle, 2008-2009 eğitim döneminde bu Kursa kursiyer kabul edilmeyecektir.

3- Eğitim görmek istenilen kursa ait il tercihi yapılacağından; Ankara ve Eskişehir'den sınava katılan adaylar yalnızca katıldıkları il için bir tercih, diğer illerden katılan adaylar ise iki tercih yapacaklardır.

4- Sınav, gelir ve gider bölümleri için ayrı ayrı yapılacaktır. Sınav soruları Maliye Bakanlığı Mesleki Eğitim Kursu Yönergesinin 10 uncu maddesinde bölümler itibariyle belirtilen konularda ve oranlarda sorulacaktır.

5- Aday özürlü ise; bu özre ilişkin olarak Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince sağlık kuruluşundan aldığı sağlık kurulu raporunu, başvuru formuna ekleyecektir.

6- Sınava girecek adaylar, beraberlerinde sınav giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere ayrıca nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi getireceklerdir.

7- Cep telefonu ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. Çağrı cihazı, telsiz vb. haberleşme araçları ile cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu olan saat vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla; silah ve benzeri teçhizatla; müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap cetveli, hesap makinesi vb. araçlarla da girmek yasaktır.

8- Ankara dışından sınava katılan adaylara sınava katıldıklarına dair belge verilecektir.

9- Kursiyerlere eğitim ve öğretim süresince Harcırah Kanununun 37 ve 42 nci maddeleri çerçevesinde gündelik ödenecektir.

10- Mesleki Eğitim Kursu Giriş Sınavına ilişkin Duyuru ve Başvuru Belgesi http://www.pergen.gov.tr adresinde yer almaktadır.

11- İrtibat Adresi : Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü (Eğitim Şubesi)

İlkadım Caddesi Dikmen Yolu Kara Harp Okulu Kavşağı Dikmen/ANKARA

Tel : 0 312 415 20 39 - 40 - 0 312 415 21 65

Fax : 0 312 425 04 43 - 0 312 424 06 39

Web Adresi : http://www.pergen.gov.tr eposta: [email protected]


Ek- Mesleki Eğitim Kursu Başvuru Formu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber