Sahta diploma ile 3 ay hastane müdürlüğü yapmış

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Nisan 2008 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serhat ALAATTİNOĞLU İstanbul DHA

İstanbul'da sahte diploma ile başvurduğu hastanenin müdürlüğünü yapan Ece Atalar Onaran'ın foyası 3 ay sonra çıktı. Hastane yetkililerinin şüphesi üzerine mali polis tarafından yakalanan Muğla Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu mezunu Onaran adliyeye sevk edildi.

Ece Onaran Yeditepe Üniversi Psikiyatri Anabilim Dalı, NLP Life Coach Certificated, Chorlote Academy Fransa, Essex Academy, Vivekananda Yoga Akademisi, JFK Health Academy, İngiltere adına düzenlediği sahte diplomalarla CV formu hazırladı. Onaran Nene Hatun Hastanesi'ne iş başvurusunda bulundu.

Şartları kabul edilen Onaran iki ay önce Nene Hatun Hastanesi'nde Hastane Müdürü olarak işe başladı. Ece Onaran'ın (30) yaşının genç olmasından şüphelenen hastane yönetimi Onaran'dan kimlik fotokopisi istedi. Yapılan incelemeler sonucunda Onaran'ın sunduğu tüm diplomaların sahte olduğu anlaşıldı.

ÇEVİK BİR'İ REFERANS GÖSTERMİŞ

Hazırladığı sahte diplomaların yanısıra gösterdiği referanslarla da dikkat çeken Onaran, emekli Orgeneral Çevik Bir, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baş ve Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Köroğlu'nu referans olarak gösterdi. Onaran sahte diplomalarla kurduğu cv'sinde ayrıca Türk Silahlı Kuvvetlerine de yer verdi. Onaran CV'sinde bulunan faaliyetler bölümüne Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı olarak Bingöl Kığı'da doktor olduğunu da yazdı.

SAVAŞ BÖLGESİ DOKTORU ONARAN'IN ŞAŞIRTAN CV'Sİ

Doç. Dr. Ece Onaran Chorlote Akademisi-Fransa'da tıp fakültesi okudu. Psikiyatri Ana Bilim Dalından sonra Sanskritce Sosyoloji Masterını tamamladı. Fakülteyi bitirdikten hemen sonra 2,5 yıl Hindistan'da kalarak tüm kuzey Hindistan'ı gezdi ve savaş bölgesi Keşmir'de gönüllü doktor olarak görev yaptı. Bu sürede dünyanın tek yoga akademisi olan Vivikananda Yoga Akademisine devam ederek buradan mezun oldu. Daha sonra Türkiye'ye gelerek Yeditepe Üniversitesi ve Kadıköy Belediyesi Kadıköy Gönçlik Merkezi ile çalıştı. 2005 yılında Essex Akademisi'ne giderek hastane işletmeciliği eğitimi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber