Hastaneye 52 YTL borcu çıkınca oğluna bakmadılar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Nisan 2008 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'da nakliyecilik yapan Tahsin Uçucu, ayaklarında yaralar oluşan 15 yaşındaki oğlu Şahin Uçucu'nun, götürdüğü Devlet Hastanesi'nde, daha önceden 52 YTL borcu bulunduğu gerekçesiyle tedavi edilmediğini iddia etti. Borcuna karşılık elbiselerini vermek isteyen baba Uçucu, güvenlik görevlileri tarafından hastaneden çıkarıldı. Yarı çıplak halde hastane önünde protesto yapan Uçucu, ?Parayı ödeyecek maddi durumum yok? dedi.

Diyarbakır'da önceden Devlet Hastanesi'ne 52 YTL borcu bulunan Şahin Uçucu, ayaklarında yara oluşan, acı çeken ve okula gidemeyen oğlu Şahin'i Devlet Hastanesi'ne götürdü. Oğlunun tedavi ücretini yatırmak için vezneye giden Uçucu'nun daha önceki borcu ortaya çıkınca, görevliler bu paranın da ödenmesini talep etti. Üzerinde fazla para bulunmadığını belirten Uçucu, ?Bu borcum karşılığında senet imzalayayım? teklifinde bulundu. Ancak, vezne görevlisinin bunu tabul etmemesi üzerine sinirlerine hakim olamayan baba Uçucu, üzerindeki elbiseleri çıkarıp, ?Borçlarıma karşılık elbiselerimi alın? diye bağırdı. Bu durum üzerine çıkan tartışma sonunda güvenlik görevlileri Tahsin Uçucu'ya yaka paça hastane dışına çıkardı.

2 YIL ÖNCEKİ BORÇ

Nakliyecilik yapan Tahsin Uçucu, hiçbir sosyal güvencesinin bulunmadığını belirterek şunları anlattı:

?Yaklaşık 10 günden beri oğlumun ayaklarında yaralar oluşmaya başladı. Yaralar nedeniyle okula bile gidemiyor. Acılara dayanmadığını söyleyen oğlumu Devlet hastanesi Acil bölümüne götürdüm. Ancak 2 yıl önce 52 YTL'lik bir senedim olduğu için ?hizmet alamazsınız' denildi. Ben bir yolunu bulup oğlumu doktora göstermeden acılar içinde bırakıp gidemezdim. Vezneye giderek paramın olmadığını ancak en kısa zamanda ödeyebileceğimi söyledim. Ama dinleyen olmadı.?

Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Dr. Adem Avcıkıran ise, hiçbir hastanın mağdur edilmeyeceğini belirterek, ?Hasta doktor arasına hiçbir zaman para olayı girmemeli. Ne olursa olsun önce hastaya bakılmalı. Biz sorumlular hakkında hemen inceleme başlatacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber