Kabine, Gazze'deki dramı ve zam oranlarını görüşecek

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, iki haftanın ardından bugün toplanacak. Gazze için çözüm adımları ele alınacak. Emekli ve asgari ücretlinin gözü Ankara'da olacak. F-16 krizi de masaya yatırılacak.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 06 Aralık 2023 08:06, Son Güncelleme : 06 Aralık 2023 11:24

EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN SUNUM YAPACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılacak toplantının gündem maddeleri arasında ilk sırayı, emeklilere ve asgari ücretliye yapılacak zam oranları alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konu hakkında kabine üyelerine detaylı bir sunum yapacak.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI ELE ALINACAK

Toplantıda gündeme gelecek bir diğer konu İsrail'in Gazze'de iki aydır devam eden katliamları... Gazze'yi aralıksız bombalayan İsrail'in durdurulması ve ateşkesin sağlanması için Türkiye'nin arabuluculuk ve garantörlük meselesi değerlendirilecek. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD ile devam eden F-16 satış görüşmeleriyle mevcut uçakların modernizasyon kitlerinin alımı konusunda gelinen noktayı anlatacak.

BAKAN GÜLER EUROFİGHTER TEDARİKİ KONUSUNDAKİ GELİŞMELERİ GÜNDEME GETİRECEK

Bakan Güler, Eurofighter tedariki konusundaki gelişmeleri de gündeme getirecek. Kabinede ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cezayir, BAE ve Katar temasları değerlendirilecek. Erdoğan'ın yarın yapacağı Yunanistan ziyareti de sıcak başlıklar arasında olacak.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine Toplantısı, 6 Aralık Çarşamba günü yapılacak. Toplantının öğleden sonra başlayacağı tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantı sonrası kameraların karşısına geçmesi bekleniyor.

EMRAH ÖZCAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber