28 Nisan 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 28 Nisan 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor. (Saat:11.00)

-AKP MYK

-AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde yapılıyor. (Saat:18.00)

-CHP'DE YENİ DÖNEM

-CHP'de iki gün süren 32. Olağan Kurultay'ın ardından parti yönetimi yeni dönem çalışmalarına başlıyor.

-Genel Başkan Deniz Baykal'ın, liderliğini ezici çoğunluğun desteğiyle korumasının ardından gözler parti yönetim organlarına çevrildi. Yönetim organlarının şekillenmesiyle birlikte yerel seçim çalışmalarına da start verilecek.

-YENİ ZELANDA DIŞİŞLERİ BAKANI ANKARA'DA

-Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'da.

-Babacan ve Peters, Dışişleri Bakanlığı'nda bir süre baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenliyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Peters'i Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:14.30)

-GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amasya il heyetini ve TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Singapur Parlamentosu Başkanı Abdullah Tarmugi'yi Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat:15.30/18.00)

-TÜRK TELEKOM HALKA ARZ EDİLİYOR

-Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin yüzde 15 oranında hissesinin halka arzıyla ilgili Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci'nin de katılacağı basın toplantısı düzenleniyor. (Saat:11.00)

-DİNK DAVASI

-Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastına ilişkin 8'i tutuklu 19 sanığın yargılanmasına, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. (Saat:09.30)

-BAKAN ÇAĞLAYAN, KOBİ DESTEK PROGRAMI?NI TANITIYOR

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ?1000+1000 Kobi Yatırım Destekleme Programı?nın tanıtılacağı kahvaltılı basın toplantısı düzenliyor. (Saat:09.30)

-İŞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ ÖZİNCE: ?YAĞMUR DUASINA ÇIKAR GİBİ YABANCI SERMAYE DUASINA ÇIKAN ÜLKE NE YAPTIĞINI BİLMİYORDUR?

-İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, ?Sürekli suni yağmur gibi yabancı sermayeye el açıyorsa, yabancı sermaye gelsin diye yağmur duasına çıkıyorsa bu ülke ne yaptığını bilmiyor ve yaptığı işi yanlış yapıyor demektir? dedi.

-Her ülkenin savunma, dış politikası ve kültür alanlarında olduğu gibi sermaye alanında da ulusal politikası olması gerektiğini belirten Özince, ?Yoksa görevinizi eksik yapıyorsunuz, devlet olmanın bir parametresini ihmal ediyorsunuz demektir? diye konuştu.

-BİREYSEL EMEKLİLİK FON TUTARI 5 MİLYAR YTL'YE DAYANDI

-Bireysel emeklilik sisteminde toplam katılımcı sayısı 1 milyon 552 bin 804'e, bunlardan toplanan fon tutarı da 4 milyar 967.2 milyon YTL'ye ulaştı. Yatırıma yönlendirilen tutar ise 4 milyar 204.2 milyon YTL olarak gerçekleşti.

-Avivasa Emeklilik ve Hayat, 1 milyar 190.6 milyon YTL'lik fon tutarıyla şirket bazında birinci sırada yer alırken, 237 bin 486 katılımcı sayısıyla üçüncü oldu.

-LA TİMES: ?İLK DEFA TÜRKİYE-ERMENİSTAN İLİŞKİLERİNDE UMUT VAR?

-?Ermeni soykırımı? iddialarına verdiği destekle tanınan Los Angeles Times gazetesinde yayınlanan bir yorumda, ?İlk defa olarak modern Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerde buzların erimesi konusunda küçük bir umut var? denildi.

-?DEVLET SPORCUSU? YASA TEKLİFİ TEKRAR GÜNDEMDE

-22. Dönem Meclis'te, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Hamza Yerlikaya'nın, çabası ve AKP'li İrfan Gündüz ve Eyüp Fatsa'nın teklifiyle gündeme gelen, başarılı sporculara "devlet sporcusu" unvanı verilmesi konusunda yasa teklifi yeniden gündemde.

-Geçen dönemden kalan ve kadük olan yasa teklifini bu kez AKP Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya kendi imzasıyla Meclis gündemine taşıdı. Meclis Başkanlığı'na sunulan yasa teklifi, bu hafta TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak.

-ADD BAŞKANINA CUMHURBAŞKANI GÜL'E HAKARETTEN DAVA AÇILDI

-Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek'e Isparta Cumhuriyet Savcılığı'nca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hakaret ettiği gerekçesiyle aralarında 301'inci maddenin de yer aldığı birçok maddeden dava açıldı.

-Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mahmut Özyürek hakkında Cumhurbaşkanına alenen hakaret, Türklüğü, Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarından dolayı TCK'nın 299, 301 ve 216'ncı maddelerinden cezalandırılması istendi.

-YURT YAPACAK YER BULUNAMADI, OKUL BAHÇESİ ÖĞRENCİ YURDUNA ÇEVRİLDİ

-Mardin'in Midyat ilçesinde FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin tarafından yaptırılan 200 kişilik kız öğrenci yurdu, hazineye ait birçok boş arazi olmasına rağmen Midyat Aziz Önen Lisesi bahçesinin ağaçlık alanına yapılıyor.

-GRİP AŞISININ ETKİSİ YÜZDE 50'NİN ALTINA DÜŞTÜ

-Bu yıl uygulanan Grip aşısının koruyuculuk oranı yüzde 44 olarak belirlendi.

-ABD'DE KADINLARIN YAŞAM SÜRESİ KISALIYOR

-Amerika'da kadınların yüzde 12'sinin, yaşadığı bölgelerde yaşam beklentisinin 1980'lerdekinin altına düştüğü bildirildi. Düşüşün diyabet, akciğer kanseri, amfizem, böbrek yetmezliği gibi hastalıklara bağlı ölümlerin artmasından kaynaklandığı düşünülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber