YÖK'ün İnternet Sitesi Nasıl Olmalı?

En işlevsiz internet sitelerinden birisi YÖK'ün internet sitesidir. Zira YÖK, unvanların eşdeğerliliğine ve akademik hayata dair çok önemli kararlar almasına rağmen bu kararların hiç birisi kurumun internet sitesinde yer almamaktadır. Yeni bir anlayışla Başkanlık görevine atanan Sayın Özcan'ın hiç bir kamu personeline faydası olmayan "şu isim YÖK başkanını ziyaret etti" gibi haberler yerine daha nitelikli bilgiler ile kamoyunu aydınlatması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Nisan 2008 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, önemli gördüğü bazı haberleri internet sitesinden ziyaretçilere duyurmaktadır. Son üç haber şu şekildedir:

"(18 Nisan 2008) Kızılay Genel Başkanı Tekin KÜÇÜKALİ ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yükseköğretim Kurulu Başkanlığını Ziyaret Etti.
(18 Nisan 2008) Marshall Üniversitesi Heyeti Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya ÖZCAN'ı Ziyaret Etti.
(18 Nisan 2008) UNICEF Türkiye Temsilciliği Yetkilileri Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya ÖZCAN'ı Ziyaret Etti."

Yukarıda yer verilen türden haberlerin YÖK'in sitesinde bulunmaması gerekmektedir. Bunun yerine çok daha güncel bir şekilde, önemli konuların yer alması gerekmektedir.

Örneğin Yükseköğretim Kurulu Genel Kurulunun kararları, akademik hayat üzerinde oldukça etkilidir. Kurulun, araştırma görevliliğine yapılacak atamalarda aranacak "yaş şartına" dair kararı dahi sitede yer almamaktadır. Oysaki bu şekildeki bilgi geleceğini araştırma görevliliği üzerine kurgulayan bir genç için çok önemlidir.

Yine yükseköğrenim mezunlarının alabileceği unvanlar, bu unvanların eşdeğerliliği özellikle KPSS tercih işlemlerinde çok önemlidir. Eminizki YÖK'e bu konuda yapılan yüzlerce başvuru bulunmamaktadır.

Bu çerçevede, YÖK Başkanlığının, "ziyaret haberleri" yerine, vatandaşa katkı sağlayan ve bir işlevselliği olan haberlere yer vermesi çok daha büyük bir memnuniyet yaratacaktır. Takip ettiğimiz siteler arasında yer alan www.yok.gov.tr adresinin daha yararlı bir internet sayfa olmasını umut ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber