Sağlık çalışanları, çalışma şartlarını protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2008 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası (SES) üyesi bir grup, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastane'si bahçesinde çalışma koşullarını protesto etti. Arkadaşlarının sağlıksız ortamda çalıştıklarını belirten grup, çalışma saatlerinin aşağı çekilmesini istedi.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan bir grup sağlık çalışanı, hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı açıklamada radyoloji servisi çalışanları , "Cihazların rutin bakımları yapılsın, Sağlık çalışanları erken ölüyor, Radyasyon vitamin değil, 9 saat çalışma öldürür" yazılı pankartlar taşıdı.

Çalışma şartlarının düzeltilmesi ve sağlık politikalarının düzeltilmesi yönünde slogan atan grup adına basın açıklamasını okuyan, SES Aksaray Şubesi Başkanı Songül Beydilli, hastanelerdeki radyoloji ünitelerinde çalışan sağlık memurlarının zararlı etkilere maruz kaldıklarını dile getirdi. Mesai saatlerinin Avrupa ülkelerinden farklı olarak 9 saate çıkarıldığını ve bunun insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini belirten Beydilli, Çapa, Haseki ve Cerrahpaşa gibi hastanelerde radyoloji ünitelerindeki cihazların ruhsatsız olduğunu iddia etti. Cihazların yeteri kadar bakımlarının yapılmadığını ve bu nedenle de sağlık çalışanlarının olumsuz yönde etkilendiğini anlatan Beydilli, sağlık çalışanlarının kanser gibi ciddi hastalıkların etkisi altında kaldığını ileri sürdü. Basın açıklamasının okunmasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber