Kamu İç Denetçileri Derneği Genel Merkezi açıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Nisan 2008 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAMU İÇ DENETÇİLERİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ AÇILDI

01.01.2006 tarihinde yürürlüğe giren, 10.12.2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, kamu idarelerinde teftiş ve denetim konusunda ciddi bir dönüşüm öngörmüştür. Bir başka deyişle, daha önce müfettiş veya kontrolörler tarafından kurum içine dönük yürütülen teftiş ve denetim faaliyetleri, bundan böyle, idarelerin üst yöneticilerine (Müsteşar, Başkan, Rektör gibi) doğrudan bağlı iç denetçiler tarafından yürütülecektir.

5018 sayılı Kanunun geçici 5 inci maddesi uyarınca, kamu idarelerinde daha önce müfettiş, kontrolör gibi unvanlarla görev yürüten kişilerin iç denetçi kadrolarına atanabilmeleri öngörülmüş ve 2008 yılı başı itibariyle, 207 farklı kamu idaresine toplam 780 iç denetçi ataması yapılmıştır.

Kamu idarelerine ilk iç denetçi atamaları başladıktan sonra, 8 Mart 2007 tarihinde Ankara'da ?Kamu İç Denetçileri Derneği-(KİDDER)? kurulmuştur. Meslektaşlarımızın göstermiş olduğu teveccühle üye sayısı, 2008 yılı Nisan ayı itibariyle, 416'sı asil üye (bakanlık, müsteşarlık, üniversite, belediyelere mensup) ve 10'u onursal üye olmak üzere 426'ya ulaşmıştır. Ayrıca, kamu idarelerinde görev yürüten iç denetçilerin üye oldukları veya olabilecekleri başka herhangi bir dernek de bulunmamaktadır.

Kamu İç Denetçileri Derneğinin, Konur sok. 36/6 Kızılay/ANKARA adresindeki Genel Merkezinin resmi açılışı, 29 Nisan 2008 Salı günü saat 10.30'da yapılmıştır.

Açılışa;

1-Maliye Bakanlığı Müsteşarı Sayın Hasan Basri AKTAN,

2-Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Sayın Ahmet TIKTIK,

3-Hazine Müsteşar Yardımcısı Sayın Burhanettin AKTAŞ,

4-Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürü Sayın Ömer DUMAN,

5-DPT Yıllık Programlar Genel Müdürü Sayın Erhan USTA,

6-Merkez Bankası İç Denetim Genel Müdürü Sayın Akil ÖZÇAY,

7-Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü Sayın Abdullah KAYA ile

30 ayrı kamu idaresi iç denetim birimini temsilen birer iç denetçi katılmışlardır.

Açılışa katılan Maliye Müsteşarı Hasan Basri AKTAN konuşmasında; 5018 sayılı Kanunla getirilen yeni kamu mali yönetim ve kontrol sisteminin kamu idarelerinde benimsenmesi ve sağlıklı bir şekilde uygulanmasında iç denetçilere ve Kamu İç Denetçileri Derneğine (KİDDER) önemli görevler düştüğünü, iç denetçilik mesleğinin Dünyada ve Ülkemizde yükselen değer olduğunu ve kıymetinin zamanla daha iyi anlaşılacağını söylemişlerdir. Ayrıca, Maliye Bakanlığı olarak iç denetçilere ve iç denetim mesleğine bundan sonra da desteklerini artarak sürdüreceklerini ifade etmişlerdir.

KİDDER Başkanı Cüneyt GÜLER tarafından, iç denetim mesleğine ve Dernek faaliyetlerine desteklerinden dolayı Maliye Müsteşarı Hasan Basri AKTAN'a bir teşekkür plaketi sunuldu.

DPT Müsteşarı Ahmet TIKTIK da konuşmasında; DPT olarak iç denetçilerin ve KİDDER'in her zaman arkasında olacaklarını ve desteklerini sürdüreceklerini ifade etmişlerdir. Ayrıca, Derneğin hızla kurumsallaşmasının kamudaki iç denetim faaliyetlerine ve kamu mali yönetim reformuna ciddi katkılarının olacağını söylemişlerdir.

Kamu İç Denetçileri Derneği

Yönetim Kurulu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber