Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'yi etkileyen bahar yağmurları bugün daha çok iç ve doğu kesimlerde görülecek. Batıda ise yağış çok hafif, güneş de ara ara görülüyor. Sıcaklıklar 2-3 derece yükselerek, önümüzdeki günlerde mevsim normallerinde seyredecek.

- İstanbul'da bugün de gökyüzünde beyaz bulutlar olacak, ara ara güneş de görülebilir, Anadolu yakasında bulutlanma daha az. Yarından itibaren zayıf rüzgarlarla birlikte sıcaklık yeniden 20 dereceyi geçecek. Ankara kapalı, kentin kuzeyindeki ilçelerde hafif yağış olabilir. İzmir'de lodos hafif, öğleden sonra daha açık geçecek. Adana'da Pozantı-Aladağ gibi batısında kalan ilçelerde kısa süreli sağanak yağmur bekleniyor. Bugün İstanbul 19, Ankara 18, İzmir ve Bursa 20, Adana 25 derece.

Marmara Bölgesi'nde öğleden sonra hava daha bulutlu olacak. Gökyüzünde yine beyaz bulutlar var, Sakarya-Kocaeli tarafı daha açık ancak Edirne'de hafif yağmur görülecek. Yarın bölgede güneşli ve ılık bir hava bekleniyor. Hafta sonu yeniden yağış görülme olasılığı var. Bugün Edirne 21, Çanakkale 19, Sakarya 20 derece.

İç Anadolu'da bulutlanma fazla özellikle Sivas-Kayseri, Karaman-Niğde arasında bir ara gök gürültülü sağanak yağmur görülecek. Rüzgarlar hafif, yarın bu bölgede de daha açık ve ılık bir hava bekleniyor. Konya 18, Eskişehir 17, Sivas 16 derece.

Ege Bölgesi bulutlu. Kıyılarda öğleden sonra güneş yeniden görülebilecek. İç kesimlerde hava daha kapalı. Bugün Muğla-Denizli-Uşak civarında hafif yağış olabilir. Bu hafta rüzgarlar hafif Perşembe günü hava açacak. Denizli 18, Muğla 17, Kütahya 14 derece.

Akdeniz'de lodosun taşıdığı nem bulutlanmayı arttırdı ve Antalya-Mersin-Adana arasında bir ara kısa süreli gök gürültülü sağanak yağmur olacak. Güneydoğu'daki yüksek sıcaklıklar, yerini mevsim ortalamalarına bıraktı. Bu bölgede gökyüzü daha açık, Diyarbakır'da hafif yağmur olabilir. Antalya 20, Diyarbakır 27 derece.

Doğu Anadolu'da aralıklarla görülen sağanak yağışlar 3 gün daha devam edecek. Bugün Erzincan-Erzurum-Kars ve Van- Hakkari boyunca yağış var. Yarın ve cuma günü yağışlar kuvvetlenebilir, sıcaklıklar da azalıyor. Erzurum 17, Malatya 22, Van 18 derece.

Karadeniz genelinde yağmur var, daha çok Kastamonu, Amasya, Tokat, Rize ve Artvin'de görülecek. Bolu ve Zonguldak'ta hava daha açık olacak. Yarın bölgenin batısında hava açmaya ve ısınmaya başlayacak. Trabzon 14, Samsun ve Bolu 18 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber