Öldürdüğü memurun ailesinden özür diledi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mümin ÇOTAK/BURSA, (DHA)

BURSA'da PTT tahsilat memuru 45 yaşındaki Sadık Özdemir'i 19 yerinden bıçaklayıp kasadaki 4 bin YTL parayı aldığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 33 yaşındaki Ali Osman Şimşek, karar duruşmasında pişman olduğunu söyleyip, öldürdüğü memurun ailesinden özür diledi. Şimşek'i önce ömür boyu hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, daha sonra bu cezayı sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle ömür boyu hapse indirdi. Şimşek, ?gasp' suçundan da 10 yıl hapis cezası aldı.

Evli ve 2 çocuk babası Sadık Özdemir, 31 Ocak günü görevli olduğu Erikli PTT Tahsilat Şubesi'nde kimliği belirsiz bir kişi tarafından 19 yerinden bıçaklamıştı. Kasada bulunan paralardan 4 bin YTL'yi alan zanlı kaçarak izini kaybettirirken, ağır yaralanan Özdemir, telefonla ?155 Polis İmdat'ı arayıp yardım istemişti. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri tarafından Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özdemir, 12 gün süren yaşam mücadelesini kaybedip, yaşamını yitirmişti.

Emniyet Müdürü Tahsin Demir'in katilin yakalanması için kurduğu özel ekip, postanede zanlıya ait olduğunu sandığı bot izlerini gördü. Çevrede araştırma yapan polis, bu tür botu aynı mahallede pastane işleten ve cinayetten hemen sonra kendisinden haber alınamayan 3 çocuk babası Ali Osman Şimşek'e ait olabileceğini belirledi. Evi takibe alınan Sönmez, Fenerbahçe'nin Sevilla ile yaptığı maçı, eşi ve çocuklarıyla izlemek için eve gelince gözaltına aldı. Sorgulamasında suçunu kabul eden zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Hakkında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ?kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu ağırlaştırılmış, ?gasp' suçundan da 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Ali Osman Şimşek'in yargılanması, bugün yapılan karar duruşmasında tamamlandı. İlk duruşmada, ?Olay günü alkollüydüm. İş merkezindeki tuvalete girmiştim. Çıktığımda kapıları kapanmıştı. PTT bürosunu gördüm. Sadık Özdemir paraları sayıyordu. Belimdeki bıçakla yanına gidip paraları bana vermesini istedim. Karşı gelince bıçağı rasgele sapladım. 4 bin 2 YTL'yi alarak kaçtım. Sonra yakalandım? diyen Şimşek, bugünkü duruşmada da pişman olduğunu söyleyip, Özdemir'in, eşinden, çocuklarından ve akrabalarından özür diledi. Mahkeme heyeti, Şimşek'i ?kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, ?gasp' suçundan da 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle Şimşek'in cezasını ?kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu, ?gasp' suçundan da 10 yıl hapse indirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber