Şehidi 20 bin kişi uğurladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl Jandarma Özel Harekat Taburu'nda görev yaparken, Genç İlçesi Kavaklı Köyü'nün kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 27 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Uğurelli için, memleketi Kırıkkale'de düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Uğurelli'nin dün gece Kırıkkale'ye getirilen cenazesi, saat 10.30'da Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınarak önce kentin Etiler Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada toplanan kalabalık PKK'ya lanet yağdırırken, duygulu anlar yaşandı. 4 yıllık evli olan Uzman Çavuş Mustafa Uğurelli'nin 2.5 yaşındaki kızı Yağmur, cenaze töreni öncesi babasının şehit düştüğünden habersizce oradan oraya koşarken, ?Babam işe gitti, gelecek? dedi. Şehit babası Doğan Uğurelli oğlu ile gurur duyduğunu belirtirken, ?Beni de askere alsınlar. Vatan için, oğlum için savaşmaya hazırım? dedi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Uğurelli için öğleyin Kırıkkale Nur Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Murat Bilge, Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çörten, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tuncer Aka, Kırıkkale Valisi Musatfa Bahrettin Demirer, AKP milletvekilleri Vahit Erdem ve Turan Kıratlı ile MHP Milletvekili Osman Durmuş, Belediye Başkanı Veli Korkmaz da katıldı.

Kılınan namazın ardından top arabasına konulan şehit Uzman Çavuş Mustafa Uğurelli'nin cenazesi askeri törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na kadar getirildi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 20 bin kişi, Türk bayrakları açarak ?Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. Bu arada meydana bakan ev ve işyerlerine Türk bayrağı asıldı.

Cenaze törenine, yakınlarının kucağında katılan şehit asker Uğurelli'nin 2.5 yaşındaki kızı Yağmur, babasının fotoğrafını alarak ?Babacığım, aşkım, işe gitti? dediğini duyanlar gözyaşlarını tutamadı. Şehidin annesi Fadime Uğurelli, ?Gurur duyuyorum, ben şehit annesiyim. Dimdik ayaktayım, ağlamayacağım, hainleri ve şerefsizleri sevindirmeyeceğim? dedi. Şehit annesi daha sonra oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanarak fotoğrafını öptü.

Şehit babası Doğan Uğurelli, oğlunun tabutunun başında gözyaşı dökerken, ?Vatan sağolsun. Beni de askere alsınlar. Vatan için, oğlum için savaşmaya hazırım? diye konuştu. Tören boyunca gözyaşları döken şehidin eşi 22 yaşındaki Duygu Uğurelli, top arabasına konulan eşinin tabutunu tutarak birlikte yürüdü. Gözü yaşlı eş Duygu Eğurelli daha sonra el sallayarak eşini son yolculuğuna uğurladı.

Bugüne kadar 121 asker, 27 de polis olmak üzere 148 şehit veren Kırıkkale'de vatandaşlar sloganlar atıp, Türk bayrağı açarak şehitliğe kadar yürüdü. Şehit Uğurelli'nin cenazesi, Kırıkkale şehitliğinde toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber