PKK'nın ?Kimyasal Ali'si öldürüldü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adil ÖNAL/BİNGÖL, (DHA)

BİNGÖL'de 3 güvenlik görevlisinin çeşit olmasının ardından sürdürülen operasyonlarda çıkan çatışmadan ölü ele geçen 2 teröristten birinin bölgede mayın döşeyen ve ?Kimyasal Ali' kod adlı terörist olduğu belirlendi.

Bingöl'ün Genç İlçesi kırsal kesiminde 27 ve 28 Nisan'da 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 5 güvenlik görevlisinin yaralandığı ve 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiği operasyonlarla ilgili Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, açıklama yaptı. Öldürülen 2 teröristten birinin bölge mayıncısı olduğu kod adının da ?Kimyasal Ali' olduğu belirlendi. Vali Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

?Yaptığımız incelemelerde askerlerimizi şehit eden, bölge halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden mayınları döşeyen teröristler olduğu saptandı. Bu teröristlerden birisinin de terör örgütünün bomba eğitimi aldığı ve bölgemize mayın döşeyen terörist olduğu saplandı. Kimlik tespiti çalışmaları halen devam ediyor. Kesin açıklama kimlik tespitinden sonra verilecektir. Maalesef Genç kırsalı ve Bingöl'ün birçok bölgesi dağlık ve ormanlık alan olduğu için terör örgütünün de buralarda kolaylıkla yuvalanması gözükmektedir. Güvenlik güçlerimizin sıkı takibi ve gözünü daldan budaktan esirgemeyen cesaretli tutumlarıyla Bingöl'den terörü söküp atacağız. Halkımızın can ve mal güvenliği için bütün güvenlik güçlerimiz görevleri başında olup gece gündüz nöbette ve kırsal alanda teröristlerin peşindeler. Bingöl'den bir daha inşallah terör haberi duymayacağız. Bu konuda çalışmalarımız güvenlik güçlerimizin fedakarca faaliyetleri devam edecektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber