Valilik, 'Milli Güvenlik Dersi Adliyelik'i yalanladı

Haber Giriş : 30 Nisan 2008 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin Valiliği, basında yer alan "Milli Güvenlik Dersi Adliyelik" başlıklı haberin içeriğinin doğru olmadığını, olayın çarpıtılarak verildiğini bildirdi.

Mardin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Derik Lisesi'nde cumhuriyet savcılığına yapılan bir ihbar üzerine arama yapıldığını ve PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün propagandasını ihtiva eden yazıların tespit edildiği olayla ilgili olarak okul idarecileri hakkında başlatılan adli ve idari soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Söz konusu haberin, olayın Milli Güvenlik Dersi Öğretmeni, Teğmen M.B.K. ile ilişkilendirilerek kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği belirtilen açıklamada,

"Milli Güvenlik dersi öğretmeninin, lisede yapılan arama ile ilgisi bulunmamaktadır. Lise öğrencilerinin gözaltına alındığı iddiası ise doğru değildir. Mesnetsiz ve kaynaksız olarak verilen haber, vatandaşlarımızın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne olan güven duygularını ve milli birlik ve beraberliğimizi olumsuz yönde etkilemeye yöneliktir. Derik Lisesi'nde yapılan arama ve idareciler hakkında başlatılan soruşturmanın farklı boyutlara çekilmesi üzücüdür."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber