DİSK önündeki gerginlik devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2008 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK'in Şişli'de bulunan Genel Merkez binası içinde sendika üyelerinin bekleyişi sürerken, bina dışında toplanan ve slogan atmayı sürdüren gruba polis biber gazı ve su sıkarak müdahale etti.

1 Mayıs dolayısıyla DİSK Genel Merkezi'nde toplanan sendikacıların bina içindeki bekleyişi saat 9.20 itibarıyla devam etti. 1 Mayıs'a destek için DİSK Genel Merkezi önüne gelen ve burada toplananlara da dağılmaları yönünde uyarı yapıldı. Sloganların sürmesi üzerine çevik kuvvet ekipleri göstericilere müdahale etti. Kovalamacanın da yaşandığı müdahalede çevik kuvvet ekipleri kaçan kişileri ara sokaklara kadar takip etti.

DİSK'in önündeki gerginlik devam ederken bazı grupların CHP'nin Şişli'de bulunan binası önünde toplanıp buradan Taksim'i hedefleyen yürüyüşe geçmesi bekleniyor.


Saat 07:12 - İstanbul'da 1 Mayıs nedeniyle gerçekleştirilecek yürüyüşe katılmak üzere Şişli'deki Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Merkezi önünde bekleyen bir grup, güvenlik kuvvetlerince dağıtıldı.

Abidei Hürriyet Caddesi'ndeki DİSK binası önünde bekleyen bir grup, güvenlik kuvvetlerince dağılmaları yolunda uyarıldı. Güvenlik kuvvetleri, bu uyarının dikkate alınmaması üzerine biber gazı ve panzerden su sıkarak gruba müdahale etti.

Bu grubu dağıtan polis, aynı yerde toplanmayı sürdüren kişileri de dağılmaları yönünde uyarıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber