İstanbul, kira artışında dünya ikincisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2008 09:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık Şirketi Cushman & Wakefield'in dünya sanayi alanları raporuna göre, İstanbul kira artışında 138 bölge içinde Bombay'dan sonra ikinci sırada yer aldı.

Raporda, yerel para birimine göre en büyük kira artışı, yüzde 94'lük oranla 2007 yılında Hindistan'ın Bombay kentinde oluştu. Bombay 11 sıra atlayarak 26'ncı oldu. İstanbul ise yerel para birimine göre yüzde 60'lık kira artışı ile geçen yıl ikinci sırada yer aldı. İstanbul, 43'üncü sıradan 39'uncu sıraya çıktı.

138 sanayi bölgesinde yer alan imalat, lojistik ve depolama alanlarının değerlendirildiğirapora göre, Londra'daki Heathrow Havaalanı'nın çevresini kapsayan bölge dünyadaki en pahalı sanayi bölgesi olma özelliğini korudu. Heathrow'daki yıllık kira fiyatı metrekare başına 211 euro oldu. İrlanda'nın başkenti Dublin ikinci sırada, Tokyo ise üçüncü sırada yer aldı.

Cushman & Wakefield Türkiye Yönetici Ortağı Rahşan Cebe, pazarda önemli büyüklüğe sahip projeler geliştirilmesine rağmen, nitelikli ve modern gayrimenkullerin yetersizliğiyle talebin lojistik ve hafif sanayi kullanıcılarına dayalı olarak oluştuğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber