5 bin kişiye iş sağlayacak yatırım

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 01 Mayıs 2008 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

800 milyon euroluk otomotiv yatırımı hangi dev şirketten gelecek?

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, şu anda dünya otomotiv yatırımcılarının birçoğuyla temaslarının devam ettiğini belirterek, ?Bunlardan biriyle görüşmelerimiz belli bir noktaya geldi? dedi.Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, dünya otomotiv sektörünün dev yatırımcılarından biriyle görüştüğünü ve görüşmelerde belli bir noktaya gelindiğini söyledi. Türk-Bahreyn İş Konseyi 3. Ortak Toplantısı'nda konuşan Çağlayan, ?Eğer bir aksilik olmazsa 5 bin kişilik istihdam sağlayacak, yaklaşık 800 milyon euroluk bir otomotiv yatırımı Türkiye'de gerçekleştirilecek? dedi.

800 MİLYON EURO

Çağlayan, Türk otomotiv sektörünün büyük başarılar elde ettiğini ve Türkiye'nin dünya otomotiv merkezi olma yönünde ilerlediğini ifade ederek şöyle devam etti: ?Dün gece (önceki gün) 24.00'te bakanlığımda dünya otomotiv sektörünün dev yatırımcılarından birinin temsilcileriyle beraber 2 saate yakın toplantı yaptık ve çok önemli mesafe kaydettik. Eğer bir aksilik olmazsa 5 bin kişilik istihdam yaratacak yaklaşık 800 milyon euroluk bir otomotiv yatırımı Türkiye'de gerçekleştirilecek.?

BİRÇOK FİRMAYLA TEMASTAYIZ

Türkiye'de her 24 saniyede 1 araç üretildiğini, her 30 saniyede üretilen aracın da ihraç edildiğini belirten Çağlayan, ?Bununla yetinmeyeceğiz. Şu anda dünya otomotiv yatırımcılarının birçoğuyla temasım devam ediyor ve birçoğu Türkiye'de yatırımlarını gerçekleştirmek istiyor. Türkiye önümüzdeki yıllarda bu yapısıyla dünyanın önemli otomotiv üreticilerinden biri haline gelecek? şeklinde konuştu.

İKİ FİRMA DAHA VAR

İki firmayla daha temaslarının devam ettiğini söyleyen Çağlayan, ìYine yabancı bir firmayla bir hafta evvel el sıkıştık ve Türkiye'de yatırım yapma noktasında kendileriyle mutabakat sağladık. Bu yapılacak. Yabancı sermayeli yatırımla da, yaklaşık 600 kişilik istihdam sağlanacak ve yılda yaklaşık 500 milyon euroluk ihracat gerçekleştirilecek. Bahsettiğim bu projelerin realize olma süresi önümüzdeki 3 yılî dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber