2 Mayıs 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 02 Mayıs 2008 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BAŞBAKAN'IN KABULÜ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İKO PAB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç'ı kabul ediyor. (Saat: 17.00)

-Başbakan Erdoğan, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul ediyor. (Saat: 18.00)

-1 MAYIS TARTIŞMASI

-İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarında yaşanan olaylara ilişkin tartışmalar sürüyor. Polisin göstericilere müdahalesin damgasını vurduğu 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin siyasi partiler ile sendika ve sivil toplum örgütlerinin değerlendirme yapmaları bekleniyor. Tartışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. Bu arada İstanbul'da gözaltına alınanların sorgulamaları sürüyor.

-İSTİHDAM PAKETİ KOMİSYONDA

-Meclis Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda, İstihdam paketi olarak bilinen İş Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı görüşülecek (11.00)

-NİSAN AYI ENFLASYONU AÇIKLANIYOR

-TÜİK, TÜFE ve ÜFE bazında Nisan ayı fiyat gelişmelerini açıklıyor. (Saat:17.00)

-BAKAN YILDIRIM'DAN TESK ZİYARETİ

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i ziyaret ediyor. (Saat: 14.30)

-CHP PARTİ MECLİSİ YENİ YÖNETİM İÇİN TOPLANIYOR

-CHP Parti Meclisi, yeni yönetim kademesini belirlemek üzere yarın Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplanacak. Merkez Yönetim Kurulu üyelikleri için seçimlerin yapılacağı toplantı öncesinde, PM üyeleri, Anıtkabir'e çıkarak Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak.

-KÜLTÜR BAKANLIĞI 1 YILDA YUNUS EMRE VAKFI'NI KURAMADI

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, CHP'li Muharrem İnce'nin soru önergesine verdiği yanıt, bakanlığın Yunus Emre Vakfı Kanunu 1 yıl önce çıkmasına rağmen, vakıf kuramadığını ortaya koydu. 1 yıl boyunca, başta mütevelli heyeti olmak üzere vakıf organlarının seçimini yapamayan Bakanlık, bu süre içerisinde sadece Tanıtma Fonu'ndan 1 milyon YTL aktarmayı başardı.

-Önerge sahibi CHP'li İnce ise Bakan Günay'la Meclis Genel Kurulu'nda CHP'liler arasında yaşanan tartışmayı hatırlatarak ?Sayın Bakan Meclis kürsüsünden Yunus Emre'nin dizelerini okumayı biliyor anca Vakfın organlarını bir yıldır belirleyemiyor, bu nasıl Yunus Emre sevgisidir anlamak mümkün değil. Bakan kimin çöp kimin çöplük karıştırdığını araştıracağına otursun bakanlık yapsın? dedi.

-YABANCI YATIRIMCI PORTFÖY BOŞALTIYOR

-Yabancı yatırımcıların mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) tutarı yılbaşından 18 Nisan'a kadar olan dönemde 2.7 milyar YTL azalarak 34.3 milyar YTL'ye geriledi.

-Yabancıların DİBS portföyünde küresel finans sisteminde kötüleşme belirtilerinin ilk alınmaya başladığı Temmuz 2007 sonundan bu yana yaşanan net küçülme ise 10.4 milyar dolara ulaştı. Anılan tarihte yabancıların Türkiye'deki DİBS portföyü 44.6 milyar YTL düzeyinde bulunuyordu.

-PARA ARZI 408 MİLYAR YTL'YE ÇIKTI

-En geniş tanımlı para arzı M3, 11-18 Nisan haftasında 4 milyar 189.5 milyon YTL artarak 407 milyar 951.5 milyon YTL'ye çıktı. Para arzında yılbaşından bu yana artış 37.8 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-YARGITAY, HIRİSTİYANLIĞA HAKARETE MAHKUMİYET İSTEDİ

-Yargıtay 4. Ceza Dairesi, yazdığı kitap da Hıristiyanlığa hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan yazar Ergun Poyraz'ın beraat kararını bozdu.

-Poyraz, TCK'nın 216. maddesinin 3. fıkrasında yer alan ?Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır? suçunu işlediği iddiasıyla yeniden yargılanacak.

-?HRİSTİYAN AVRUPA? İDDİASINA DERS GİBİ YANIT

-Kuzey Kıbrıs'tan Türk bayrağı çalmasıyla ünlü Avrupa Parlamentosu Üyesi Marios Matsakis, verdiği bir soru önergesinde, ?Hristiyanlık mirası AB'nin temel unsuru, Üye Devletlerin bu mirası dini özgürlük politikaları yoluyla bastırmadan koruması gerekmiyor mu?? diye sordu.

-AB Komisyonu Başkanı Manuel Barroso ise soruya, ?Avrupa'nın mirası son derece zengin ve çeşitli, temel özgürlükleri korumanın Avrupa'nın kültürel mirasıyla nasıl çelişebileceğini anlamadık? yanıtını verdi.

-NİSAN AYINDA 567 BİN KİŞİ ATA'NIN HUZURUNA ÇIKTI

-Anıtkabir'i Nisan ayı içinde 13 bin 682'si yabancı konuk olmak üzere, 567 bin 60 kişi ziyaret etti.

-OLLİ REHN TÜRK ÖĞRENCİLERİNE ÖDÜL VERECEK

-Türkiye-AB Troyka toplantısı için Pazartesi günü Ankara'ya gelecek Avrupa Komisyon Üyesi Olli Rehn, Türkiye'de binden fazla lisenin katıldığı ?Avrupa Bilgi Yarışması?nı kazanan ekibe 7 Mayıs'ta düzenlenecek törenle ödüller verecek.

-DÜNYANIN TİYATROCULARI KARADENİZ'DE BULUŞUYOR

-Farklı coğrafyalardan ülkeleri Trabzon'da konuk edecek olan ?9.Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali?, bugün başlıyor. Aralarında Moldova, Bulgaristan, Ermenistan, İsviçre, Rusya ve Yunanistan'dan gelecek tiyatro gruplarının bulunacağı festivalde, Hindistan, İtalya ve İran ise atölye çalışmalarıyla yer alacak.

-TERCİ-KORAD GİTAR İKİLİSİ 20. YILINI KUTLUYOR

-Terci-Korad Gitar İkilisi, Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde yarın gerçekleştireceği konser ile 20. sanat yılını kutlayacak. İkili konserlerinde, Bujor Hoinic'in ?Horoscope? başlıklı iki gitar ve orkestra için ?Suite Concertante? eserinin dünya prömiyerini seslendirecek.

-AĞAÇ EKİLİ CADDELER ÇOCUKLARI ASTIMDAN KORUYOR

-Ağaç ekili caddelerde yaşayan çocukların astıma yakalanma oranlarının daha düşük olduğu kaydedildi.

-DÜNYADA 300 MİLYON, TÜRKİYE'DE 4 MİLYON ASTIMLI VAR

-Kronik bir solunum yolu hastalığı olan astımın tüm dünyada 300 milyon, Türkiye'de ise 4 milyon kadar insanı etkilediği bildirildi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber