Tütün Kurumu'nda sigara yasak, 2 personele ceza uygulandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde 19 Mayıs'ta uygulamaya girecek sigara yasağı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nda (TAPDK) 4 ay önce uygulamaya girdi.

TAPDK Başkanı Kazım Çalışkan'ın yayımladığı İç Genelge'nin ardından, kurum içinde sigara içen 2 personele 50'şer YTL idari para cezası uygulandı. Bu cezaların, ilgili şahısların maaşlarından kesilerek, tahsil edildiği belirlendi. Kurum yetkilileri, idari para cezasının Kabahatler Kanunu'nun 39'uncu maddesine göre kesildiğini ve yine aynı Kanun hükümleri uyarınca Merkezi Yönetim Bütçesine gelir kaydedilerek, Merkez Saymanlığına aktarıldığını bildirdi. Bu arada yasak nedeniyle Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nda bütün katlara "Bu binanın kapalı alanlarında tütün mamullerinin tüketimi yasaktır" şeklinde uyarı yazıları asıldı.

Genelge yayımladı

Sigara yasağına ilişkin 5727 sayılı Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından TAPDK Başkanı Kazım Çalışkan, 21 Ocak'ta bir İç Genelge Yayımladı. Genelgede, Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun ile kişileri tütün ve tütün mamullerinin zararlarından korumak amacıyla sağlık, eğitim, öğretim ve kültür hizmeti veren yerler ile kapalı spor salonlarında ve toplu taşımacılık yapılan her türlü nakil vasıtaları ve bunların bekleme salonlarında, kamu hizmeti yapan kurumların kapalı mekanlarında tütün ve tütün mamullerinin içilmesinin yasaklandığı hatırlatıldı. Genelgede, Kabahatlar Kanunu'nun ilgili maddesinde, kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında, toplu taşıma araçlarında, özel hukuk kişilerine ait olan ve herkesin girebileceği binaların kapalı bölümlerinde tütün mamulü tüketiminin, idari para cezasını gerektiren kabahat olarak düzenlendiğine de dikkat çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber