İstifa eden AKP Milletvekili Kulaksız, istifasını geri çekti

Haber Giriş : 16 Ekim 2004 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile teşkilat sorunları nedeniyle tartışan ve istifa kararı alan AK Parti Sivas Milletvekili Ömer Kulaksız, parti yönetimine verdiği istifa dilekçesini geri çekti. AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, "Sıkıntı giderildi" diyerek, Kulaksız'ın ikna edildiğini açıkladı.
AK Parti, iki gün süren 'Kulaksız' krizini sonunda çözdü. Kendisi gibi Sivas milletvekili olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile teşkilat sorunları nedeniyle karşı karşıya gelen Kulaksız, Paris'ten döner dönmez parti yönetimi tarafından yakın markaja alındı.


Kulaksız'ın ikna edilmesi için seferber olan parti yönetiminin, iki gün süren ikna çalışmaları başarıyla sonuçlandı. Kulaksız, parti yönetiminin ısrarı sonucunda AK Parti TBMM Grubu'na ve Genel Merkez'e sunduğu istifa dilekçesini dün akşam saatlerinde geri çekti.


AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, Kulaksız'ın ikna edildiğini doğrulayarak, "Biraz kırgınlık vardı. O da çabalarımız sonucunda ortadan kalktı. Tüm sıkıntı giderildi. Kulaksız şu anda partimizdedir. Hiçbir yere gitmiyor" diye konuştu.


Teşkilat sorunları nedeniyle Şener ile karşı karşıya gelen Kulaksız, çıkan bir tartışma sonucunda istifa kararı almıştı. Şener'e kızarak istifa dilekçesi hazırlayan Kulaksız'ın başvuruyu TBMM Başkanlığı yerine parti grubuna yapması dikkat çekmişti. Parti yönetiminin Başbakan Yardımcısı Şener'den Kulaksız'ı ikna etmesi için devreye girdiği ancak Şener'in bu talebi geri çevirdiği bildirildi.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber