Matematik korkusunu yeni formül!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projenin eylül ayında başlatılacak pilot çalışmasında 6. sınıf öğrencisi

20 çocuk matematiği yaşam içinden örneklerle öğrenecek. İzmir Genç İşadamları Derneğinin (İGİD) desteği ve Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Jale Bintaş'ın koordinatörlüğünde yürütülen projeyi hazırlayan öğrencilerden EÜ Tekstil Mühendisiliği 2. sınıf öğrencisi İnci Taştabanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilköğretim öğrencilerinin çoğunda öğrenme zorluğu sonrasında matematik korkusu yaşandığını belirtti.

Projeyi, bu korkunun erken yaşlarda ortadan kaldırılması gerektiği düşüncesiyle geliştirdiklerini anlatan Taştabanoğlu, şunları söyledi: "Öğrenimi kolaylaştırmak için matematiğin günlük yaşamın içinden örnekler vererek anlatılmasına dayalı bir proje hazırladık. Büyük problemler yaşam içinden örneklerle küçültülüyor. Müfredat konuları derste klasik uygulamaların dışına çıkılarak anlatılacak. Öğrencinin derse olan ilgi ve sevgisi artacak. Matematik korkusu birçoğumuzun yaşadığı bir korku. Bu korkunun bitmesini istiyoruz. Proje, dersin konusunun farklı aktiviteler ve teknoloji desteğiyle anlatılmasını içeriyor. Mesela matematikteki simetrinin, bir uçak gezisi ile uçağın yapısı üzerinden anlatılması öğrenimi kolaylaştırır. Dokunan bir halı üzerinde de simetriyi anlatabiliriz. Doğadaki her şeyde matematiksel bir yapı var. Bunu öğrenimde kullanmalıyız."

Taştabanoğlu, AB'den projeye destek almak için haziran ayında AB Eğitim

ve Gençlik Programları Merkezine (Ulusal Ajans) başvuracaklarını, matematiğin günlük hayatta kullanımı ile ilgili bir tiyatro oyununun yazıldığını, bu oyunla matematiğin yaşamdaki yerinin anlatılmaya çalışacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber