Milli Güvenlik dersindeki tartışmada, okul müdürü tutuklandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Mayıs 2008 12:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ferit ASLAN/MARDİN,

MARDİN'in Derik İlçesi'ndeki Derik Lisesi'nde Milli Güvenlik dersinine giren teğmen M.B.K. ile öğrenciler arasında PKK terör örgütü konusunda çıkan tartışma üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan lise müdürü Veysi Yasan, tutuklandı. Savcılığın Mardin 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itiraz kabul edilince, daha önce açığa alınan Okul müdürü Veysi Yasan, ?Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan dün gece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Derik Lisesi'nde işlenen Milli Güvenlik dersinine giren teğmen M.B.K. ile öğrenciler arasında PKK konusunda çıkan tartışmanın ardından, lisede yapılan soruşturmada, okul duvarları ve sıralarda terör örgütünü övücü yazılara rastlanması ve bazı kitaplardaki Atatürk fotoğraflarında tahrifat yapıldığının belirlenmesi üzerine okul müdürü, 3 yardımcısı ve 12 öğrenci hakkında soruşturma başlatılmıştı. Gözaltına alınarak 29 Nisan'da Derik Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan okul yöneticileri ve öğrenciler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Derik Cumhuriyet Savcısı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan okul müdürü Veysi Yasan ile ilgili bir üst mahkeme olan Mardin 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Mahkeme, Savcının itirazını kabul ederek daha önce 3 yardımcısı ile açığa alınan Lisesi Müdürü Veysi Yasan'ın, ?Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan tutuklanmasına karar verince, Yasan tutuklanarak cezaevine konuldu.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Derik Lisesi'nde 21 Nisan'da işlenen Milli Güvenlik dersinde başlayan ve adliyeye kadar uzanan olay, iddialara göre şöyle gelişti: Derse öğretmen olarak giren Teğmen M.B.K., öğrencilerle terör örgütü konusunda konuşurken, operasyondan geldiğini ve PKK'lılar ile çatışmalara girdiğini söyledi. Bunun üzerine, subay ve öğrenciler arasında tartışma çıktı. Öğrenciler, Teğmen M.B.K.'nın öğretmenlikten alınması için slogalar atarak hep birlikte dersten çıktı. Okul yönetimi olaya müdahale ederken, durum Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirildi. Okula gelen Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekibi, yaptıkları incelemede sıra ve okul duvarları ile tuvalet kapılarında terör örgütünü övücü yazıları ve bazı kitaplardaki Atatürk fotoğrafları üzerinde tahrifat yapıldığını belirledi. Soruşturma kapsamında açığa alınan Okul Müdürü Veysi Yasan ile yardımcıları Hanifi Yalçın, Bülent Çen, Mustafa Ciro ile 12 öğrenci savcılığın talimatı ile 28 Nisan'da gözaltına alınmış ve bir gün sonra çıkarıldıkları Derik Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber