MEB müfettişleri, rehabilitasyon merkezlerine ceza yağdırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2008 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, Gaziantep'te faaliyet gösteren bazı rehabilitasyon merkezlerine mükerrer ödeme yapıldığını ortaya çıkardı. Gaziantep'te bir hafta denetim yapan müfettişler, bazı gerçekleri gün yüzüne çıkardı.

Mükerrer ödeme yapılan rehabilitasyon merkezlerine gerekli tebligat yapılarak ödemeler tekrar istendi.

Öte yandan denetimleri derinleştiren müfettişlerin, bir engelli öğrencinin 32 rehabilitasyon merkezinde kayıtlı olduğu belirledikleri iddia edildi. Bundan dolayı rehabilitasyon merkezlerine yaklaşık 2 milyon YTL para cezası kesildiği bildirildi.

Engelli ve özel eğitime muhtaç çocukların devlet desteği ile eğitim gördüğü özel rehabilitasyon merkezlerinden Gaziantep'te 37 tane bulunuyor. Bu merkezlerde toplam 6 bin 400 öğrenci eğitim görüyor ve tüm masrafları devlet tarafından özel rehabilitasyon merkezlerine ödeniyor.

Rehabilitasyon merkezlerinin tamamına çeşitli miktarlarda ceza yazılırken sadece bir özel rehabilitasyon merkezine yazılan cezanın 1 milyon YTL'yi bulduğu öğrenildi. Gaziantep'te rehabilitasyon merkezlerine yazılan ceza miktarı ise yaklaşık 2 milyon YTL .

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, bakanlık müfettişlerinin Gaziantep'te 1 hafta denetim yaptığını söyledi.

Bazı rehabilitasyon merkezlerine mükerrer ödeme yapıldığını belirten Şişman, bu merkezlere gerekli tebligatın yapıldığını ifade etti.

Şişman, müfettiş raporlarının henüz tam olarak hazır olmadığını belirterek, hangi merkezin ne kadar ceza aldığını şu an için açıklayamayacağını ifade etti.

Bu arada, 9 bakanlık müfettişi tarafından yapılan denetimlerde fiziksel ve zihinsel engelli bini aşkın çocuğun özel merkezlerde 'rehabilite' ve 'eğitilmiş' gibi gösterilerek devletten yaklaşık 2 milyon YTL alındığı saptandı.

Herhangi bir sağlık sorunu olmayan bazı çocukların da sahte belgelerle kayıtlarda 'eğitime muhtaç' gösterildiği anlaşıldı. Yapılan denetlemelerde Gaziantep'te zihinsel, spastik, konuşma - işitme ve görme özürlü 6 bin 400 çocuğun tüm kayıtları incelendi.

Rehabilitasyon merkezlerine yönelik soruşturmanın derinleşeceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber