İzmir'de çocuk yuvasında yangın

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2008 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Karşıyaka ilçesinde bulunan Çocuk Yuvasındaki Ayşe-Sevinç Solmaz Karşıyaka Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Dayanışma Merkezi'nde dün gece çıkan yangında dumandan zehirlenerek hastanelere kaldırılan 47 engelli çocuk bugün taburcu edildi. Yapılan ilk araştırmada, yangının elektrik panolarından çıktığı tespit edildi.

Dün gece çıkan yangında dumandan zehirlenmek üzere iken polis ve itfaiye ekipleri tarafından iki katlı binadan kurtarılan engelli 47 çocuk, Karşıyaka Devlet Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Çocuklar yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edildi.

Yuva yetkilileri, çocukların sağlık durumlarının iyi olduğunu dumandan zehirlendikleri için hastanelere kaldırıldığını söyledi. Yetkililer ayrıca, yuvanın sadece koridor kısmında maddi hasar meydana geldiğini çocukların kaldığı ve eğitim gördüğü yerlerde zarar olmadığını açıkladı.

Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatan polis ve itfaiye ekipleri, yangının çıkış nedeninin giriş katında bulunan elektrik panolarından kaynaklandığını tespit etti. Kabloların şaşe yapmasıyla yangının başladığını ve dumanın diğer katlara yayıldığı belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber