Van'da 118 öğrenci yemekten zehirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2008 13:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Van İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Vali Haydarbey Lisesi'nde eğitim gören ve yedikleri yemekten zehirlenerek dün hastaneye kaldırılan 15 öğrencinin ardından aynı şikayetlerle hastaneye müracaat eden öğrenci sayısının dün akşam saatlerinde 118'e ulaştığını ifade etti.

Öğrencilerin taburcu edildiğini belirten Özer, 118 öğrencinin arasında Abdurrahman Gazi Lisesi pansiyonundan yemek yiyen öğrencilerin de bulunduğunu anlatarak, sabah saatlerinden itibaren sağlık ekiplerinin 2 okulda tarama başlattığını söyledi.

Tarama sırasında, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayeti tespit edilen 12 öğrencinin, Çocuk Hastanesi'ne sevk edildiğini belirten Özer, bu çocukların sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluk gözlenmediğini, kısa süre sonra taburcu edileceklerini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız da eğitimin aksamaması için sağlık ekiplerinin okulda görevlendirildiğini anlatarak, yemek ve su örneklerinin incelendiğini, çocukların sağlık durumunun yakından takip edildiğini ifade etti.

Vali Haydarbey Lisesi'nde yatılı eğitim gören öğrencilerden 15'i dün öğlen saatlerinde okul yemekhanesinde yemek yedikten sonra bulantı ve baş dönmesi şikayetleriyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber