Posta çeki aktarmalarından ücret alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2008 13:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda, posta çeki hesapları arasındaki aktarmalardan ücret alınması ve posta ayrım ve dağıtım işlerinin 3. şahıslara yaptırılmasını öngören tasarı kabul edildi.

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir Başkanlığında toplanan Komisyonda, Posta Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı ele alındı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, PTT'de personel sayısının azalmasına rağmen yapılan hizmet çeşidinin arttığını belirtti. PTT'de 2003 yılında 35 bin personel çalışırken bu sayının 30 binin altına düştüğünü bildiren Yıldırım, iş hacminin ise 5-10 kat arttığını söyledi.

Bazı işlerin hizmet alımı yoluyla yapılmasının zorunlu hale geldiğini vurgulayan Yıldırım, ''Temizlik ve yemek gibi bazı hizmetler, hizmet alımı yöntemiyle yaptırılıyor. Posta ayrım ve dağıtım işlerinin de hizmet alımı yöntemiyle 3. şahıslara yaptırılmasını istiyoruz. Personel sayısını artıramadığımız için hizmette tıkanıklık yaşıyoruz'' diye konuştu.

Binali Yıldırım, PTT Bankın 4 bin noktada hizmet verdiğini belirterek, PTT Bankın ilçe ve beldelerde kapatılan banka şubelerinin boşluğunu giderdiğini bildirdi.

-POSTA AYRIM VE DAĞITIM İŞLERİ...-

Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın talepleri doğrultusunda hazırlanan önerge Komisyonda kabul edildi. Buna göre, yazılı postaların ayrımı ile dağıtım işleri, hizmet alımı yoluyla yaptırılacak. Bu işler, 3. şahıslara yaptırılabilecek.

Tasarıya göre, posta çeki hesabından diğer bir posta çeki hesapları arasında yapılan para aktarma işlemlerinden ücret alınacak.

Komisyonun gündeminde yer alan Elektronik Haberleşme Kanunu Tasarısı, oluşturulan alt komisyona gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber