Atatürk rozetiyle camiye girme'ye yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2008 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde Merkez Camii İmam-Hatibi Sezai Yaşar'ın yakasında Atatürk rozeti bulunan Ömer Atalar'a bu şekilde camiye gelmemesini söylediği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Konuyla ilgili Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, yapılan ön incelemede İmam Sezai Yaşar'ın cami içinde veya dışında adı geçen şahsa veya cami cemaatine bu yönde bir tavsiyede bulunmadığının anlaşıldığı belirtildi.

Olay üzerine valilik talimatıyla ön inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Beşikdüzü ilçesi Merkez Camii İmam-Hatibi Sezai Yaşar'ın yakasında Atatürk rozeti bulunan Ömer Atalar'a rozetle camiye gelmemesi tavsiye ettiği tarzındaki haberler incelenmiş olup; yapılan ön inceleme neticesinde İmam-Hatip Sezai Yaşar'ın cami içinde veya dışında ne adı geçen şahsa ne de cami cemaatine böyle bir tavsiyede bulunmadığı anlaşılmıştır. Bununla birlikte konunun vuzuha kavuşturulması için idari inceleme başlatılmıştır."

İmam Sezai Yaşar, Ömer Atalar ile aralarında kesinlikle böyle bir olay yaşanmadığına vurgu yaparken, Atalar ise Yaşar'ın kendisine iyi niyet çerçevesinde sadece bir tavsiyede bulunduğunu, camiye gelmemesi gibi bir söyleminin olmadığını belirtti.


İmam: 'Günah, Atatürk rozeti ile camiye gelmeyin'


OLAYIN GEÇMİŞİ

Beşikdüzü ilçesinde Merkez Camii İmam-Hatibi Sezai Yaşar, yakasında Atatürk rozetiyle camiye gelen Ömer Atalar'a, yakada rozetle namaz kılmanın dini yönden sakıncası olduğunu ve bu şekilde camiye girmemesini söylediği ileri sürülmüştü.

Haberlerde ayrıca Atalar'ın ağzından, "Yakamda Atatürk'ün rozetini gören imam, 'Bunu takıp da camiye gelmeyin. Resimle camiye gelinmez' dedi." ifadelerine yer verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber