Erzurum valisi giderayak 200 kişiye takdir verdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mayıs 2008 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri yönetmeliği 24. Nisan 2008 Perşembe günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu düzenleme sonrasında en ilgi çekici uygulama Erzurumdan geldi.

Türk Eğitim Sen Şube başkanı K.Müfit Bayraktar, Manisa Valiliği'ne atanan Vali Celalettin Güvenç'in giderayak çeşitli kurumlarda görev yapan 200 kadar memuru takdir ile ödüllendirdiğini belirtti.

Bayraktar yaptığı açıklamada "Vali, kurum amirlerinin önerisi olmadan hiçbir memura ödül veremez. Çeşitli kurumlarda görev yapan 180 ila 200 kadar memur Vali'den takdirname almış. Vali Bey'in bu memurların isimlerini birebir bilmesi ve çalışmalarını takdir etmesi mümkün değil. 200 memur içinde belki birkaç ismi Vali Bey tanıyabilir, ama hepsini tanıması, hangi görevi yaptığını bilmesi mümkün değil. Acaba bu kadar memurun çalışması nasıl takip edilmiş, hangi ölçüler göz önünde bulundurularak ödül dağıtılmış? Giderayak dağıtılan ödüllerin memurlar arasında huzursuzluğa ve haksız rekabete neden olacağı gibi kadrolaşmaya neden olduğu bir gerçektir ve siyasi kadrolaşma demektir." dedi.

Yıllardan beri Milli Eğitim Teşkilatı'nda hizmet veren şube müdürü veya şefler varken, geçici görevle şube müdürlüğü yapanlara takdirname verildiğini belirten Bayraktar'ın açıklamasında "Vali Bey, neyi ölçü alarak şube müdürlerinin, şeflerin ve memurların 'bir bölümüne' takdir dağıtmış, insan anlamakta zorlanıyor. " denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber