Eğitim sendikaları öğretmenlerin şiddete uğramasını kınadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2008 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Bahçelievler İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmen Halil Korkmaz'ın bıçaklanarak ağır yaralanması eğitim sendikalarının sert tepkisini çekti.

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, son bir ayda kentte Celalettin Seyhan İlköğretim Okulu, Gazeteci Adem Yavuz İlköğretim Okulu, Sofulu Veli Yavuz İlköğretim Okulu, son olarak Bahçelievler İlköğretim Okulu'nda dört öğretmenin bıçaklandığını açıkladı.

Öğretmen ve idarecilerin okul koridorlarında şiddete uğradığını kaydeden Boğa, sorunlarla ilgili mercilerin somut adımlar atmadığını iddia etti.

Boğa,"Son bıçaklı saldırıyla Halil Korkmaz'ın ağır yaralanması, olayların geldiği noktanın ne kadar ciddi olduğunu bizlere göstermektedir." dedi.


İlköğretim öğrencisi, öğretmenini bıçakladı


Öğretmenin, sınıfa ders araç ve gereç getirmeyen öğrenciyi uyarması sonucu saldırıya uğradığını ileri sürün Boğa, şunları söyledi: "Geçtiğimiz bir ay boyunca yazılı basına yansıyan, okullar ve okul çevresinde meydana gelen şiddet olaylarının dökümüne bakıldığında şiddetin boyutlarının hız kesmediği anlaşılmaktadır.Okullarımızda yaşanan şiddet olayları elbette yazılı basına yansıyanlarla sınırlı değildir. Her gün ilköğretim ve ortaöğretim okullarında onlarca şiddet olayı yaşanmakta ve bu olaylar çocuklarımızın, gençlerimizin ve eğitimcilerimizin psikolojisini bozduğu kadar, eğitim-öğretim sürecinin sağlıklı işlemesini de engellemektedir."

Okullarda yaşanan şiddet olaylarının her geçen gün büyümesinin acil çözüm gereksinimlerini beraberinde getirdiğini hatırlatan Güven Boğa, ilköğretim ve liselerde artan öğrenci, öğretmen kavgalarının artık olağan karşılanmaya başladığını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber