Eski bakandan usulsüz faturalar tahsil edilecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Mayıs 2008 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

"12 Mayıs 2008 tarihinde Hürriyet gazetesinde "Eski Bakan Usulsüz Faturaları Ödeyecek" başlığı altında şahsımla ilgili bir haber çıktı. Bu haber yargı süreci tamamlanmamış bir mahkeme kararına isnat ettirildi. Maalesef şahsımla ilgili siyasi amaçla açılmış bir davada bakanlık dönemimde bakanlığımın faaliyetleri ve bana bağlı müdürlüklerin açılış toplantı masrafları dahi şahsıma yüklenmek istenmektedir. Bunlar içinde yabancı ve yerli basın mensupları ile yaptığım toplantıların masrafları da bulunmaktadır. Ayrıca benimle ilgisi olmayan başka şahısların faturaları da bana haksız olarak çıkarılmaktadır.

Bakanlığım dönemimde ne kendime ne de birinci dereceden yakınlarıma ait hiç bir masrafı devlete ödetmedim. İçki içmeyen bir insanın nasıl alkol faturaları olur bunu kamu oyunun ve Türk Yargısının takdirine bırakıyorum.

12.05.2008

Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu

Devlet E. Bakanı "


Taner YENER/İSTANBUL

Ecevit Hükümeti'nin Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu, görevli olduğu sürede yurt içindeki konaklama, yol ve gezi masraflarını bakanlığa bağlı Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Müdürlüğü'ne ödettiği iddiasıyla açılan davayı kaybetti.

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Müdürlüğü, 2004 yılı Nisan ayında Beyoğlu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, 1999-2002 yılları arasında Devlet Bakanlığı yapan Mirzaoğlu'nun, eşi ve korumalarının, otel, yiyecek, alkollü içki, kuru temizleme, ücretli televizyon yayını gibi masrafların temsil, ikram ya da farklı isimlerde muhasebeleştirildiğinin müfettiş raporuyla belgelendiğini belirtti.

MHP'li eski Bakan Mirzaoğlu'ndan söz konusu tutarın tahsili istendi. Mahkeme, 2006 yılında yeniden yargılanmasına başlanan davayı cuma günü karara bağladı. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin bozma kararının ardından yeniden yapılan yargılama sonucunda mahkeme, davanın kısmen kabulüne karar vererek davalı Mirzaoğlu'nun 21 bin 558 YTL'lik tutarı, 23 Ocak 2004 tarihinden itibaren işleyen faizleriyle birlikte davacı Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü'ne ödemesine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber