Türk jetleri Kuzey Irak'ı bombaladı iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2008 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB) resmi internet sitesi, Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak'taki PKK kamplarının bulunduğu bazı bölgeleri bombaladığını iddia etti.

IKYB'nin internet sitesinde yer alan haberde bugün akşam saatlerinde Türk savaş uçaklarının Zap Kampı'nın bulunduğu Amediye'nin Nerwe ve Rekan bölgesi ile Zaho ve Dohuk arasında bulunan Beyaz Dağları bombaladığını duyuruldu.

Hava harekatına az sayıda savaş uçağının katıldığı ifade edilen sitenin haberinde, bombalama sonucu meydana gelen hasar ve kayıplar konusunda bilgi verilmedi.

TSK son olarak, 10 Mayıs akşamı Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen PKK terör örgütüne ait hedeflere yönelik operasyon düzenlemişti.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada "10 Mayıs 2008 günü saat 18:00'den itibaren karada konuşlu ateş destek vasıtalarımız ve Hava Kuvvetlerine mensup uçaklarımız tarafından ateş altına alınan tüm hedefler tam isabetle vurulmuş ve vurulan tesislerde bulundukları tespit ve teyit edilen teröristler etkisiz hale getirilmiştir" denilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber