Okulu basan grup, 4 öğretmeni döverek hastanelik etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2008 20:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin'de müdür yardımcısı tarafından darp edildiği öne süren öğrencinin yakınları okula gelerek tepkilerini gösterdi.

Müdür Yardımcısı'nın kafasını sıra parçaları ile yaralayan şahıslar, kavgayı ayırmaya çalışan 3 öğretmeni de hastanelik etti. Müdür yardımcıları ve öğretmenleri gözleri önünde darp edilen öğrenciler ise geldikleri hastanede gözyaşlarını tutamadı.

Alınan bilgiye göre, Sabiha Çiftçi İlköğretim Okulu'nda yaklaşık 10 gün önce meydana gelen olayda iddiaya göre 7-A sınıfı öğrencilerinden K.A. (14) ile E.D. (14) okul koridorunda kavga etti.

Kavga sırasında K.A., arkadaşı E.D.'ye küfretti. Bu sırada koridorda gezen Müdür Yardımcısı Serbülent S. (32) sürekli disiplinsiz hareketlerde bulunduğu öğrenilen K.A.'yı kavga sırasında arkadaşına küfrettiği gerekçesiyle darp etti. Bunun üzerine taraflar karakolluk olurken K.A. olayı yakınlarından gizledi. Olayı 10 gün sonra duyan K.A.'nın ağabeyinin de aralarında bulunduğu 5 kişi, okula gelerek tartıştıkları müdür yardımcısını darp etmeye başladı.

Müdür Yardımcısı Serbülent S.'nin kafasına sıra parçaları ile vurarak yaralayan şahıslar kavgayı ayırmaya çalışan öğretmenlerden Cuma Y., Turgut B., Durmuş İ.'yi de darp etti. Ağır yaralanan Müdür Yardımcısı Serbülent S. 112 ekiplerince kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hafif yaralanan 3 öğretmen ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Öğretmenleri gözleri önünde dövülen öğrenciler ise geldikleri hastanede ve okullarında gözyaşlarını tutamadı. Öğrenciler yaşanan olayı gözyaşları içinde anlattı.

Sürekli problemli olan bir öğrencinin yakınları tarafından okullarının basıldığını belirten öğrenciler, müdür yardımcılarının gelen 5 kişi tarafından kafasını sıra vurularak yaralandığını kaydett.

Polisler olaydan sonra kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.


- Mersin'de, bir ilköğretim okulu müdür yardımcısı okulda saldırıya uğradı. Müdür yardımcısı, öğrenci velisi olduğu ileri sürülen saldırganlar tarafından feci şekilde dövülerek hastanelik oldu.

Edinilen bilgiye göre olay, İhsaniye Mahallesi'nde bulunan Sabiha Çiftçi İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre 7-A sınıfı öğrencisi K.A.'nın ağabeyi ve yakınları olduğu ileri sürülen 4 kişi, okula gelerek Müdür Yardımcısı Serbülent Sevgi ve öğretmen Cumali Yıldız ile tartışmaya başladı. Şahıslar, çocuklarının okulda öğretmenleri tarafından dövüldüğünü ileri sürerek, öğretmenlerle görüşmek istedi. Okulun 2. katındaki koridorda yaşanan tartışma sırasında öğrenci velisi olduğu ileri sürülen şahıslar, Müdür Yardımcısı Serbülent Sevgi ile öğretmen Cumali Yıldız'ı tekme-tokat dövdü. Saldırganlar, daha sonra ellerine geçirdikleri masa ve öğrenci sıralarıyla müdür yardımcısının kafasına vurarak olay yerinden kaçtı.

Olayın ardından kanlar içinde yere yığılan Müdür Yardımcısı Serbülent Sevgi, çağrılan ambulansla ilk müdahalesi okulda yapıldıktan sonra Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayda kolundan hafif yaralanan Cumali Yıldız ile kavgaya müdahale eden diğer öğretmenler Durmuş İşler ve Semiha Öztürk ise ayakta tedavi gördü.

ÖĞRENCİLER KORKU İÇİNDE ÇIĞLIK ATTI

Öte yandan, öğretmenleri gözlerinin önünde feci şekilde dövülen öğrenciler ise korku içinde çığlık attı. Panik halinde okulun bahçesine çıkan öğrencilerin "Öğretmenim" şeklindeki haykırışları okulu inletti. Acı içinde göz yaşı döken ve korkudan titreyen öğrenciler, "Biz bunları yaşamak zorunda mıyız. Ne hakları var öğretmenimizi dövmeye. biz buraya eğitim almaya mı geliyoruz, kavga görmeye mi?" diyerek, olaya tepkilerini dile getirdiler. Diğer yandan aynı şahısların daha öncede okuldaki öğretmenleri aynı konu yüzenden taciz ettikleri öğrenilirken, öğretmenleri bu konuda polis merkezine müracaatlarının olduğu öğrenildi. Polis ekipleri, kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber