13 Mayıs 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 13 Mayıs 2008 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 13 MAYIS 2008 SALI GÜNDEMİ

-GRUP TOPLANTILARI

-Siyasi partilerin Meclis grup toplantıları yapılıyor. MHP, AKP, DTP ve CHP'nin Meclis grup toplantılarında liderler son siyasi gelişmeleri değerlendiriyor.

(Saat:10.30/11.30/12.30/13.30)

-1 MAYIS GENSORUSU GENEL KURUL'DA

-Meclis Genel Kurulu'nda CHP'nin 1 Mayıs'taki olaylarla ilgili Başbakan Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşüyor (Saat : 15.00)

-KRALİÇE ELİZABETH ANKARA'DA

-İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, eşi Edinburg Dükü Prens Philip ile birlikte resmi ziyaret için Ankara'ya geliyor.

-Kraliçe Elizabeth, Esenboğa Havalimanı'ndan Anıtkabir'e geçerek Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kraliçe Elizabeth'i Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak. İkili bir süre baş başa görüşecek. (Saat:17.45/17.55)

-Cumhurbaşkanı Gül, Kraliçe Elizabeth onuruna Çankaya Köşkü'nde yaklaşık 250 davetlinin katılacağı akşam yemeği verecek. (Saat:20.30)

-Kraliçe Elizabet yarın Bursa, Perşembe günü de İstanbul'da günübirlik temaslarda bulunacak. Kraliçe Elizabeth, Bursa'da Yeşil Camii, Koza Han'ı, İstanbul'da da Kabataş Lisesi'ni ziyaret edecek.

-DANIŞTAY BAŞKANI EMEKLİ OLUYOR

-Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, yaş haddinden emekliye ayrılıyor. Çörtoğlu için Danıştay da uğurlama töreni düzenleniyor.

-Danıştay üyeleri, Devlet Konukevi'nde Sumru Çörtoğlu için yemek veriyor. (Saat:16.00/19.30)

-ANKARA ÇAĞDAŞ SANATLAR MERKEZİ RESTORASYONU

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi inşaatında incelemelerde bulunacak. (Saat:10.30)

-FRANSIZ VEKİL LELLOUCHE ANKARA'DA

-Fransız Milletvekili Pierre Lellouche, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'da.

-Lellouche, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. (Saat:16.00/14.30)

-DSP PM

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP Parti Okulu'nda yapılacak olan Parti Meclisi toplantısı öncesinde değerlendirmelerde bulunacak. (Saat:11.00)

-HİSARCIKLIOĞLU, MÜSİAD'IN KONUĞU

-Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen ekonomi buluşmalarına katılacak olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ?Türkiye Ekonomisinde Son Gelişmeler ve Yeni Ufuklar? başlıklı bir sunum yapıyor. (Saat:10.00)

-TEB'DEN BASIN TOPLANTISI

-Türk Eczacılar Birliği'nde, basın taplantısı düzenleniyor. (Saat:10.00)

-BAŞBAKANLIK, İNSAN HAKLARI İÇİN SİVİL TOPLUMLA BULUŞUYOR

-Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, Türkiye'de insan haklarının evrensel normlara kavuşturulması için kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum, medya, meslek kuruluşları ve üniversiteler gibi toplumun duyarlılık merkezlerini kapsayan bir demokratik diyalog zemini oluşturulması için ?İnsan Hakları İstişare ve İşbirliği Toplantısı? toplantısı düzenliyor.

-Çok sayıda kişi ve kurumun çağırıldığı toplantıya Başbakan Erdoğan da davet edildi. Toplantıya Başbakan Erdoğan'ın katılması beklenmezken Hükümeti Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in temsil edecek.

-BAKAN ÇUBUKÇU SKANDALLARI UNUTTU, ?YURT VE YUVALARDA TECAVÜZ VE TACİZ YOK? DEDİ

-Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda yaşanan ve kamuoyuna yansıyan şiddet ve tecavüz skandallarına rağmen, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in soru önergesine verdiği yanıtta, 2003-2008 yılları arasında SHÇEK'e bağlı yurt ve yuvalarda tecavüz ve tacizin yaşanmadığını savundu. Çubukçu, Türkiye genelinde son 5 yıllık dönemde 12 çocuğun kendi ailelerinin yanında iken veya izinsiz olarak yurt ya da yuvayı terk ettikleri zaman taciz ve tecavüze uğradığını bildirdi.

-CHP'li Ahmet Ersin ise Bakan Çubukçu'nun, yetiştirme yurtlarında yaşanan tecavüz ve şiddet olaylarına rağmen verdiği yanıta tepki gösterdi. Ersin, ?Bakan sorunun üstünü örtmeye çalışıyor. Bakan, giyimi kuşamı, çantası, fuları, ayakkabısı ile gündeme gelmeyi biliyor ancak görevinin gereğini yerine getirmiyor? dedi.

-YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNE GİDEN MÜFETİŞE SORUŞTURMA SKANDALI

-Başmüfettiş olarak Sağlık Bakanlığı'nda görevli olarak çalışan Devlet Denetim Elemanları Derneği Genel Başkanı Atılay Ergüven'in yolsuzlukların arttığı yolundaki açıklamalarının ardından hakkında soruşturma açıldı. Soruşturmanın kaynağı ise 1 Mayıs 2007'de yazılan, fakat yazılmasından bir hafta önce 24 Nisan 2007'de Bakanlık tarafından işleme konulan isimsiz bir mektup.

-Ergüven hakkında açılan ilk soruşturmada bir sonuç çıkmaması üzerine soruşturmayı yapan müfettişler değiştirildi ve daha sonraki raporlarda verilen cezaların az olması nedeniyle soruşturma raporu tam 5 kez geri gönderildi. 1 yıl süren ve hakkında defalarca rapor yazılan soruşturma sonucunda Ergüven hakkında ?aylıktan kesme cezası? verildi.

-EPDK'DAN ELEKTRİKTE SERBEST PİYASA İÇİN 'SINIFTA KALDIK' İTİRAFI

-Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2001 yılından bu yana liberal düzeni kurmaya çalıştığı elektrik piyasasında, rekabet ortamında faaliyet gösteren şirketlerin payının yüzde 17,9'da kaldığını açıkladı. EPDK raporuna göre, 191 milyar kWh'lik Türkiye toplam elektrik enerjisi üretiminin yüzde 48,3'lük kısmı Enerji Bakanlığı bünyesindeki üretim tesislerinden sağlandı. Üretimin yüzde 33,2'si alım garantili sözleşmelerden geldi.

-YABANCILAR NİSAN'DA EN ÇOK NET ALIMI İŞ BANKASI HİSSELERİNDE YAPTI

-Yabancı yatırımcılar Nisan ayında İMKB'de en çok net alımı 163.6 milyon dolarla İş Bankası (C) hisselerinde gerçekleştirdiler.

-İMKB'de Nisan ayında 6 milyar 155.2 milyon dolarlık hisse senedi alımı, 6 milyar 73.3 milyon dolarlık da satış yapan yabancı yatırımcıların işlemleri, 81.9 milyon dolarlık net alımla sonuçlandı.

-KISA VADELİ DIŞ BORÇ 45 MİLYAR DOLARI AŞTI

-Türkiye'nin büyük bölümü bankalar ve şirketler olmak üzere özel sektöre ait kısa vadeli dış borç stoku, Mart ayında 2 milyar dolara yakın büyüyerek 45 milyar 431 milyon dolara ulaştı.

-Kısa vadeli dış borç stoku, AKP'nin iktidarda olduğu son beş yılda ise yüzde 176.6 oranında 29 milyar dolar artış gösterdi. Stokun 24.8 milyar dolarla en büyük bölümünü şirketler kesiminin borçları oluşturuyor.

-SHP'NİN 3'NCÜ OLAĞAN KURULTAYI 24 MAYIS'TA

-SHP'nin 3'ncü Olağan Büyük Kurultayı, 24 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleştirecek. Kurultaya SHP Lideri Karayalçın tek aday olarak katılacak. Kurultayda, önümüzdeki yıl yapılması planlanan yerel seçimlere ilişkin strateji tartışılacak.

-Yerel seçimlere iddialı hazırlanan SHP'de kurultay çalışmalarına sona gelindi. Önümüzdeki yıl yapılması beklenen yerel seçimlere iddialı hazırlanan SHP'de, kurultay çalışmalarına hız verildi.

-YÖK, KONTENJANLARI MASAYA YATIRIYOR

-YÖK Genel Kurulu 15 Mayıs Çarşamba günü toplanıyor. Genel Kurul'da üniversitelerdeki kontenjanların artırılması konusu masaya yatırılacak. Yeni oluşturulacak sistem ile üniversitelerdeki kontenjanların yüzde 25'e kadar artması bekleniyor.

-ÇELİK GÜLERSOY'UN HAYATI KİTAP OLDU

- Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun 55 yıllık Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Çelik Gülersoy'un yaşamı, yapıtları, gün ışığına çıkmamış mektup şiir ve elyazısı notları bir kitap haline getirildi. Türkiye Turing ve Otomobil Kurulu Başkanı ve Çelik Gülersoy Vakfı Başkanvekili Dr. Uğur İbrahimhakkıoğlu tarafından hazırlanan kitap ?Çelik Gülersoy Senfonisi? adlı 550 sayfalık kitap yayınlandı.

-Titiz bir çalışmanın ürünü olan ?Çelik Gülersoy Senfonisi? adlı kitapla birlikte, Gülersoy'un ?6-7 Eylül Tanıklığım ve Yorumlarım? başlıklı notları da ilk kez günışığına çıktı. Gülersoy'un, Dr. İbrahimhakkıoğlu'na verdiği el yazısı notlar 6-7 Eylül Olaylarına ilişkin yeni bilgiler içeriyor.

-YAŞ HADDİNİ AŞMIŞ BALE SANATÇILARI ARTIK SAHNE ÖZLEMİ ÇEKMEYECEK

-Yaş haddi nedeniyle, fiziksel alt yapıları sanatlarını yapmaya izin vermeyen, 40 yaşın üstündeki bale sanatçıları, Devlet Opera ve Balesi bünyesinde oluşturulan ?Birim Dans Tiyatrosu? sayesinde, sahne özlemlerini giderecek.

-Birim Dans Tiyatrosu'nun ilk gösterisi ?Töre? için bugünlerde hummalı bir çalışma içinde olan emektar sanatçılar, uzun bir aradan sonra 29 Mayıs'ta Opera Sahnesi'nde izleyenleriyle buluşacak.

-?Töre? adlı dans tiyatrosunun 50'yi aşkın kadrosunda en genç isim 35 yaşıyla ?Zühre? karakterini canlandıran Özge Kınıklı iken, 64 yaşındaki ?Muhtar? İdris Aydın, kadronun en tecrübeli ismi.

-TTB ?TAM GÜN? İÇİN GÖRÜŞÜNÜ 20 MAYIS'A KADAR BİLDİRECEK

-Türk Tabipleri Birliği, tam gün çalışmaya ilişkin yasa tasarı taslağıyla ilgili görüşlerini 20 Mayıs'ta Sağlık Bakanlığı'na bildirecek. TTB Başkanı Gençay Gürsoy, taslağın hızla çıkarılmaya çalışıldığını ve görüş talebinin ise adet yerini bulsun mantığıyla yapıldığını savundu.

-TTB Başkanı Gürsoy, Sağlık Bakanlığı'nın, 2 Mayıs Cuma günü öğleden sonra gönderdiği taslak hakkında TTB'nin görüşlerinin 9 Mayıs Cuma gününe kadar iletilmesini istediğini belirterek, ?TTB ise kurumsal bir görüşün 20 Mayıs günü kendilerine iletilebileceği, böylesi önemli bir konuda bu sürenin hekim örgütüne tanınması gerektiğini ifade etmiştir. Ancak beklerler mi bilinmez. Belki de 20 Mayıs'a kadar kanunu çıkarmış bile olabilirler? dedi.

-GENÇLER ATATÜRK'ÜN YOLUNDA İSTANBUL'DAN ANADOLU'YA YÜRÜYECEK

-Türkiye Gençlik Birliği, üç gün sürecek gençlik yürüyüşünü 16 Mayıs'ta İstanbul'dan başlatarak, 17 ve 18 Mayıs'ta Kocaeli, Bursa, Eskişehir olmak üzere, 19 Mayıs'ta Ankara'da Anıtkabir ziyaretiyle sonlandıracak.

-Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'ndan 3 gün önce başlayacak ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek yürüyüş için TGB, tüm öğrenci topluluklarına, kulüplerine ve üniversite öğrencilerine 16 Mayıs günü İstanbul'da toplanma çağrısında bulundu.

-?KÜLTÜR HAREKETİ? PROJESİNİN DÖRDÜNCÜ DURAĞI GAZİANTEP

-Gaziantepli sanatseverler, Uluslararası İstanbul Bienali, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'nun desteğiyle, 15 ? 16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek video gösterimleri ve panelle ?Kültür Hareketi?ne katılacaklar.

-FLAMENKO'NUN PRENSLERİ TÜRKİYE'DE

-?Flamenko'nun Prensleri? lakaplı, 7 kardeşten oluşan ?Los Vivancos? adlı dans grubu, 23 Mayıs'ta İstanbul ve 25 Mayıs'ta ?7. Mersin Uluslararası Müzik Festivali? kapsamında iki özel gösteriyle, ilk kez Türkiye'de sahne alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber