Türk Eğitim-Sen'den 'ek ders ücreti' kararına tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2008 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öğretmenlerin ek ders ücretiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararına yönelik, "Bu uygulama değişikliği ile öğretmenlerle açıkça alay edilmekte ve öğretmenlerin kazanılmış hakları ellerinden alınmaktadır" görüşünü savundu.

Koncuk, yazılı açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), bir genelgeyle öğretmenlerin ek ders ve maaş karşılığı derslerinin hesaplama şeklini değiştirdiğini anımsattı. Koncuk, "Bu düzenleme öncesindeki uygulamada, öğretmenler hangi derslerinin ücretli, hangi derslerinin maaş karşılığı olduğunu biliyorlardı. Öğretmenlerin sadece sevkli, izinli olduğu günlere denk gelen ücretli dersleri kesilmekteydi. Bu konuda hiçbir sorun yoktu" dedi.

MEB'in daha sonra bu uygulamayı da değiştirdiğini belirten Koncuk, değişiklikle tatil, izin ya da sevkli günlere yansıyan tüm derslerin ek ders olarak kabul edildiğini ifade etti.

"Bakanlığın, ek ders ücreti alabilmek için maaş karşılığı olan dersleri doldurmayı bir mecburiyet haline getirdiğini ileri süren Koncuk, bundan dolayı öğretmenlerce Nisan 2007'de ülke genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştirildiğini hatırlattı.

"Öğretmenlerin sağlık kuruluşlarına ayda dört defa gittiklerinde ek derslerinin kesilmeyeceği" yönünde düzenleme yapan hükümetin bu kararını yeni bir Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırdığını belirten Koncuk, "öğretmenlerin ek ders ücreti almaması esasına dayanan bu uygulamayı geri çevirmek adına her türlü eylemi meşru görmekteyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber