Erdoğan: Merkez Bankasına müdahalemiz olmaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2008 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankasının özerk bir kuruluş olduğunu belirterek, "Aramızda müzakerelerimiz, istişarelerimiz olur ama bizim onlara müdahalemiz söz konusu olmaz" dedi.

Başbakan Erdoğan, inşaatı devam eden Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve yetkililerden merkez hakkında bilgi alan Erdoğan, incelemelerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Hükümetle Merkez Bankası arasındaki konularda, bildiğiniz gibi ilgili bakan arkadaşlarımızla direkt olarak irtibat halinde değerlendirmeler yapılır" diyen Erdoğan, "Düşünce farklılığı olabilir ama sonuçta ortaya bir netice çıkar ve neticeyi de hepimiz sahipleniriz. Nitekim 5,5 yıllık süre içerisinde sürekli ifade ettiğimiz mali disiplin, özellikle bu politikalardan taviz verilmemesi konusu, Hükümet'in ortaya koymuş olduğu samimi iradedir. Bu samimi irade bugüne kadar nasıl geldiyse, bundan sonra da aynı şekilde devam eder" diye konuştu.

Erdoğan, Irak'ın kuzeyine yapılan son operasyonun ardından bölücü terör örgütünün lider kadrosunun komşu ülkelere kaçtığı yönünde somut bir bilgi olup olmadığına ilişkin bir soruya da "Bu konuyla ilgili somut açıklamayı Genelkurmay Başkanımız yaptı" yanıtını verdi.

"İran'la bu konuda daha somut bir iş birliği için adım var mı?" sorusunu da "Var" diye cevaplayan Erdoğan, bu adımların neler olduğunun sorulması üzerine de "Anlatıldı" dedi.

Erdoğan, incelemelerde bulunduğu Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin ne aşamada olduğu yönündeki soruya da, "Şu andaki hedef, bu yılın sonunda burayı bitirebilmek. Yaklaşık 10 bin metre kare civarında kapalı alana sahip olacak ve çok amaçlı fonksiyonel bir sergi alanına, kültür merkezine Ankaramız sahip olacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber