Başkent Doğalgaz Dağıtım'dan 'sayaç bedeline iade' haberine yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2008 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, "Gerek EGO döneminde, gerekse Başkent Gaz A.Ş. döneminde, yetkili karar organlarının belirlediği fiyat haricinde hiçbir aboneden sayaç bedeli adı altında fazla para tahsil edilmemiştir" denildi.

Açıklamada, Tüketici Dernekleri Federasyonu'nun (TÜDEF) basın açıklaması ile web sitesindeki "Başkent Gaz A.Ş'nin sayaç bedellerini iade ettiği" şeklindeki duyurunun "tamamen yanlış olduğu" bildirildi.

EPDK'nın bu yönde verdiği bir kararın bulunmadığı ve dolayısıyla hiçbir şekilde, hiç kimseye sayaç bedeli ödenmesinin söz konusu olmadığını belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Doğal gazı ilgilendiren bu tür konularda Başkent Gaz A.Ş. ve büyükşehir belediyesi yetkilileri dışında hiçbir kuruluş ve kişinin açıklama yapma yetkisi olmadığı gibi, bu tür açıklamaların hukuki ve uygulanabilir bir değeri de yoktur. Bu nedenle itibar edilmemesi gerekir."

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Veysel Karani, yaptığı açıklamada, abonelere sayaç ücreti bedeli iadesinin söz konusu olmadığını, konunun "abonelik bedelini" kapsadığını belirterek, "1 Ocak ile 31 Aralık 2004 tarihleri arasında doğal gaz abonelik sözleşmesi imzalayıp, 300 USD abonelik ücretini ödeyenlerden elinde tüketici mahkemelerinden geri ödeme kararı bulunanlara ödeme yapıldığını" bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber