Oğlunun şehit düştüğü yere teknoloji sınıfı kurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2008 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca bölgesine konuşlu Tabur Komutanlığına terör örgütü PKK üyeleri tarafından düzenlenen saldırıda, şehit düşen Piyade Asteğmen Mehmet Bozkuş'un ailesi,sınırda bulunan Kısıklı köyündeki ilköğretim okulunda teknoloji sınıfı oluşturdu.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK üyelerinin 21 Ekim 2007'de Dağlıca bölgesindeki tabur komutanlığına saldırısı sırasında şehit olan Piyade Asteğmen Mehmet Bozkuş'un Uşak'ta yaşayan ailesi, oğullarının şehit düştüğü Dağlıca bölgesine hizmet etmek için girişimde bulundu.

Bozkuş ailesi, AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu TÜGİK Genel Başkanı Hazim Sesli ve Uşak Üftade Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın'dan destek alarak, Dağlıca köyü ilköğretim okuluna bilişim teknolojisi sınıfı kurulmasına karar verdi.

Talebin Yüksekova Kaymakamlığına bildirilmesi üzerine yetkililer, teknoloji sınıfının güvenlik gerekçeleriyle Dağlıca köyü yerine, sınırda bulunan Kısıklı köyü ilköğretim okulunda kurulmasını kararlaştırdı.

Kısıklı köyü ilköğretim okuluna gönderilen 16 bilgisayarın yerleştirilmesi ve okulun diğer eksikliklerinin giderilmesinin ardından tören düzenlendi.

Şehit Asteğmen Bozkuş'un babası İsmail Bozkuş, annesi Cennet Bozkuş ile AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu, TÜGİK Genel Başkanı Hazim Sesli ve Uşak Üftade Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, törene katılmak üzere Hakkari'ye geldi.

Yüksekova ilçesine bağlı Kısıklı köyüne giden heyet, köy halkı ve öğrenciler tarafından karşılandı. Dağlıca köyünden 30 öğrencinin de getirildiği törende konuşan AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu, vatan savunmasının top ve tüfeğin yanı sıra ilim ve irfanla yapılabileceğini belirterek, ?Biz şehit kardeşimizin adını burada yaşatmak, onu bir ilim ve bilim ışığı olarak yaymak için buralara geldik? dedi.

Törende konuşan Hakkari Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın ise bölgede meydana gelen olayların, eğitim sıkıntısından kaynaklandığını ifade ederek, devletin bölgeye ciddi yatırımlarda bulunduğunu bildirdi.

Uşak Üftade Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın ise ülkenin doğusu ile batısı arasındaki milli ve manevi köprülerin güçlenmesini, öğrencilerin barış, sevgi, kardeşlik ve dostluk duygularının geliştirilmesini amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi: ?Geleceğin aydınlık dünyasının, sevgi ile bezenmiş bir eğitimle gerçekleşeceğini biliyoruz. Eğitimle her zorluğun üstesinden gelineceğini de biliyoruz. Uşak'tan gelen şehit ailesi de bu mesajı haykırıyor. Bu topraklardaki her türlü güzel duygu ve düşünce, doğru, bilimsel ve aynı zamanda fedakar bir eğitimle sağlanacaktır.?

Teknoloji sınıfının oluşturulmasında katkısı olan herkese teşekkür eden Baba İsmail Bozkuş da gözyaşlarını tutamayarak, konuşmasını yarıda kesti.

Konuşmaların ardından Şehit Piyade Asteğmen Mehmet Bozkuş Bilim ve Teknoloji sınıfının açılışı yapıldı.

Sınıfı gezen Dağlıca ve Kısıklı köyü öğrencileri, bilgisayar görmenin sevincini yaşadıklarını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber