Başbakan'a eniştelerle ilgili bilgi notu sunuldu

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VATAN'In gündeme getirdiği ?Eniştelere kıyak terfi? önceki gece yapılan AKP MYK toplantısında konuşuldu. Bir MYK üyesi, ?Enişte atamaları doğru mu?? diye konuyu açtı. Başbakan'ın, ?Bunlar zaten kamuda çalışan, deneyimli, tecrübeli insanlar? dediği öğrenildi.

Başbakanlık bilgi notu

Başbakanlık, bir ?bilgi notu? gönderdi. Başbakanlık, bazı AKP Milletvekili yakınlarının çeşitli görevlere atandığı iddiaları ile ilgili ?kişi lehine herhangi bir işlem yapılmadığı? belirtildi. Şu bilgilere yer verildi...

Habip Asan (Milletvekili Aşkın Asan'ın eşi): Prof. Asan KTÜ'de 5300 ek göstergeli profesör olarak görev yaparken düşük ek göstergeli (3600) Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcılığı'na 4.12.2007'de görevlendirilmiştir.

Muharrem Çığlık (Erzurum milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık'ın eşi): Yurt dışında (İsviçre-Zürih Üniversitesi, İtalya- Milano Üniversitesi ile Fransa- Strasburg'da) çeşitli akademik çalışmalar yapmış, yurt dışında özel sektörde yöneticilik görevlerinde bulunmuş, dört yabancı dil bilen bu kişinin birikimlerinden istifade edilmek üzere 7.5.2008'de ataması gerçekleştirilmiştir. Atandığı görev müşavirlik olup, icrai nitelik taşımamakta.

Mehmet Şahkulubey (Mardin milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey'in eşi): Mardin Bayındırlık ve İskan İl Müdürü olarak icrai ve aktif bir görevi yürütürken görevden alınmış, aktif olmayan Bayındırlık Bakanlığı Müşavirliği'ne 7.3.2008'de getirilmiştir. Pasifize edildikleri gerekçesi ile dava açmaktadırlar, bu durum bilinmektedir.

Alaeddin Kavaf (Denizli milletvekili Selma Aliye Kavaf'ın eşi): 9.4.2003'te Enerji Bakanlığı'na bağlı ETİ Zeolit Genel Müdürlüğüne atanmıştır. Atandığı dönemde eşi vekil değildir.

Sema Gezgincan (Bakan Hilmi Güler'in baldızı iddiası): Öğretmenlikten Milli Eğitim Bakanlığı müşavirliğine 8.5.2008'de atanmıştır.

Arif Seymenoğlu (Trabzon milletvekili Safiye Seymanoğlu eşi): Böyle bir atama yoktur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber