14 Mayıs 2008'in Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-KRALİÇE ELİZABETH BURSA'DA

-Kraliçe 2. Elizabeth, Türkiye ziyaretinin ikinci gününde Bursa'da.

-Tarihi Koza Han'ı ziyaret edecek olan Kraliçe 2. Elizabeth, onuruna verilen yemeğe katılacak. Kraliçe 2. Elizabeth, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan defileyi ve Karagöz gösterisini izleyecek.

-Kraliçe, Yeşil Cami ve Yeşil Türbe ziyartlerinin ardından Ankara'ya dönecek.

-ERDOĞAN ADANA'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da toplu açılış ve anahtar teslim törenine katılıyor. (Saat:12.00)

-Erdoğan ayrıca Adana Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ve AKP İl Teşkilatı'nı ziyaret ediyor ve Hasan Adalı Lisesi ve Limkon Gıda'nın açılışlarına katılıyor. (Saat:14.00/15.15/16.00/16.45/17.45)

-İNSAN HAKLARI İSTİŞARE VE İŞBİRLİĞİ TAPLANTISI

-?İnsan Hakları İstişare ve İş Birliği? toplantısı yapılıyor.

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ankara'da yapılan toplantının açılış konuşmasını yapıyor. (Saat:13.00)

-İSTİHDAM PAKETİ GENEL KURUL'DA

-Meclis Genel Kurulu'nda, İş Kanununda değişiklik öngören yasa tasarısının görüşmeleri sürüyor. (Saat:13.00)

-14 MAYIS ÇİFTÇİLER GÜNÜ

-TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektöründeki gelişmeleri değerlendirmek üzere Ankara'da basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.30)

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 14 Mayıs Çiftçiler Günü nedeniyle TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'ı kabul ediyor. (Saat:14.15/16.00/13.00)

-ÖZÜRLÜLER HAFTASI

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Çankaya Köşkü'nde, TBMM Başkanı Köksal Toptan Meclis Divan Salonu'nda, özürlüler haftası nedeniyle Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat:16.00/10.00)

-MECLİS BAŞKANLIK DİVANI

-Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplanıyor. (Saat:11.00)

-KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-Meclis Adalet Komisyonu, Hukuk Muhakemeleri ve Ticari, Banka ve Müşteri Sırrı Kanun tasarılarını ele alıyor. (Saat:10.30)

-Plan Bütçe Komisyonu'nda İl Özel İdaresi ve Belediye Gelirleri Hakkında Kanun Tasarısı görüşülüyor. (Saat:11.00)

-Uyuşturucu ve Uyuşturucuyu Araştırma Komisyonu, uzmanları dinlemeye devam ediyor. (Saat:14.00)

-Tuzla Komisyonu, Prof. Dr. Gürhan Fişek, Prof. Dr. Mustafa İnsel ile Yücel Odabaşı'nı dinliyor. (Saat:11.00)

-KİT Komisyonu'nda, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Başkanlığı ile Sümer Halıcılık, El Sanatları Ticaret A.Ş'nin hesapları denetleniyor. (Saat:10.30/14.00)

-MECLİS'TE BASIN TOPLANTILARI

-TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, "Değerini Bil" projesi hakkında basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.00)

-DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım da Meclis'te basın toplantısı düzenliyor. (Saat:12.00/14.30)

-MEB'TEN VİTAMİN YARIŞMASI VE E-POSTA PROJESİ

-Milli Eğitim Bakanı, Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte düzenlenen ilköğretim öğrencilerine yönelik internet üzerinden bilgisayar destekli vitamin yarışması ile öğrencilere e-posta adresi projelerine ilişkin tanıtım toplantısına katılıyor. (Saat:14.00)

-KAFİAD TÜRKİYE EKONOMİSİNİ DEĞERLENDİRİYOR

-Kafkas İşadamları Derneği, ?Türkiye Ekonomisi Görünüm ve Beklentiler 2007-2008? konulu toplantı düzenliyor. (Saat:10.30)

-ESKİ MİLLETVEKİLLERİNİN "ARAMA TOPLANTILARI" SÜRÜYOR

-Sağ partilerde görev yapmış çok sayıda eski milletvekili, "Türkiye için aydınlık ve güçlü bir gelecek oluşturmak? amacıyla başlattıkları ?Arama Toplantıları? çerçevesinde Best Otel'de bir araya geliyor. (Saat:20.00)

-BAŞBAKANLIK KORUMALARINA ?İŞKENCE? SUÇLAMASI

-Başbakan Tayip Erdoğan'ın Antalya gezisi sırasında protesto gösterisinde bulunan Ertuğrul Sağlam isimli vatandaş, Başkanlık korumaları tarafından kendisine işkence yapıldığını iddia etti.

-Sağlam, korumalar tarafından 2 saat kendisine işkence yapıldığı, küfür edildiği ve gözleri bağlı bir şekilde ıssız bir bölgeye götürüldüğü iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

-AKP YENİDEN KAMPA GİRİYOR

-AKP'nin geleneksel hale getirdiği ve 6 ayda bir yapılan ?İstişare ve Değerlendirme Toplantısı? bu ay sonunda Kızılcahamam'da yapılacak. 6 ay önce yeni Anayasa ve Meclis çalışmalarını Kızılcahamam kampında tartışan AKP bu defa kapatma davasını ele alacak.

-MERKEZ SOL YEREL SEÇİMLER İÇİN KOLLARI SIVADI

-Merkez sol partiler CHP, DSP ve SHP önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler için kolları sıvadı.

-Bir süre önce kurultayını geride bırakan ve yeni yönetimini belirleyen CHP'de Genel Başkan Baykal başta olmak üzere üst düzey parti yöneticileri, yerel seçimlere kadar örgüt ziyaretleri gerçekleştirecek.

-Yerel seçimlere iddialı hazırlanan DSP'de, parti örgütlerine ?olası erken genel seçim? uyarısı yapıldı ve yerel seçim hazırlıklarının gözden geçirilmesi istendi. DSP yönetimi, bölge toplantılarıyla örgütün nabzını tutacak.

-SHP'de ise 24 Mayıs'ta yapılacak 3. Olağan Kurultay'da seçim stratejisi de masaya yatıracak. SHP yönetimi, kentlerin sorunlarının çözümüne ilişkin projeleri de kamuoyuyla paylaşacak.

-BEYAZ VE KAHVERENGİ EŞYA ÜRETİMİ İLK ÇEYREKTE YÜZDE 10 AZALDI

-Beyaz ve kahverengi eşya üretimi bu yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.1 azalarak 7 milyon 766 bin 558 adede geriledi. Televizyonda yüzde 22, buzdolabında yüzde 17.6 ve çamaşır makinesi üretiminde yüzde 13.2'lik azalış yaşandı.

-MOTORİNE AB AYARI GELİYOR

-Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, AB'ye uyum çerçevesinde 1 Temmuz 2008 itibarıyla motorin ve benzin türlerinde değişikliğe gitme kararı aldı. Benzin ile bazı motorin türlerinin özelliklerine tanınmış muafiyetler sona erecek.

-Muafiyetlerin kaldırılmasıyla birlikte, Türkiye'de dolaşımda bulunan benzin ve motorin türlerinin kalitesi, AB'de dolaşımda bulunanlarla uyumlu hale getirilecek. Farklı kükürt düzeylerindeki motorinleri ayrıştırmak ihtiyacı nedeniyle kullanılan 50, 1000 ve 7000 gibi sayısal ifadelerin kullanımına son verilecek.

-ÖĞRENCİYE SENDİKA KURMA HAKKI YOK

-Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin kurduğu DİSK'e bağlı Genç-Sen'e, işçi veya işveren olmadıkları ve bir iş kolu kapsamına girmemeleri nedeniyle ?sendika? adı alamayacakları gerekçesiyle kurulmasına izin verilmedi. Çalışma Bakanlığı, Genç-Sen'e sendika yerine ?dernek? kurma önerisinde bulundu.

-İstanbul Valiliği'ne 6 Mart tarihinde dilekçe vererek Genç-Sen başvuruda bulunduklarını kaydeden Genç-Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Kıvanç Eliaçık, "Bizi engellemek isteyenler okuma yazma bilmiyor. Başvururken Anayasa'nın 90. maddesini ve uluslararası sözleşmeleri dayanak gösterdik. Evrakları teslim ettik. 'Kurulamazsınız' denemez. Kapatma davası açmalılar" dedi.

-Eliaçık, yürütmenin durdurulması için İdare Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

-ÇAN KAYMAKAMI'NA SORUŞTURMA İSTEMİ

-Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Çanakkale'nin Çan ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı provası sırasında Çan Kaymakamı'nın kızının bir öğretmene tokat atması ve öğretmenin nezarethanede bekletilmesi üzerine Çan Kaymakamı hakkında soruşturma açılması talebiyle İçişleri Bakanlığı'na başvurdu.

-EĞİTİM-SEN: ?TÜRKİYE'DE ÖZEL EĞİTİME UYGUN OKULLAR YETERSİZ?

-Eğitim-Sen, engelli vatandaşların eğitimi üzerine yaptığı çalışmada, Türkiye'de özel eğitime uygun nitelikte okul ve kurumların yetersiz olduğunun ortaya çıktığını açıkladı. Eğitim-Sen, ?Bu alana yönelik ciddi bir planlama yoktur? değerlendirmesinde bulundu.

-ASKERİ HEKİME ÖZEL HASTANE YASAKLANIYOR

-Tam gün yasa taslağına dahil edilmeyerek maaşlarının artması engellenen askeri hekimlere özel hastanede çalışma yasağı da geliyor. Muayenehane dışında özel sağlık kuruluşlarında görev alamayacak olan askeri hekimler, yasa taslağının olduğu haliyle yasalaşmamasına karşı çıktı.

-GÖREVDEN ALINAN TURİZM VALİSİNİN 49 İCRAATI YARIM KALDI

-Kamuoyunda ?turizm valisi? olarak bilinen ve geçtiğimiz hafta içerisinde görevden alınan Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu'nun 49 projesi yarım kaldı. Turizm sezonunun açılmasına yakın bir zamanda Muğla'ya yerli ve yabancı turistleri çekmek amacıyla önemli projeler hazırlayan Yiğenoğlu, görevine dönerse projelerine bıraktığı yerden devam edecek.

-HEMŞİRELER YÜZDE 87 ORANINDA ŞİDDETE UĞRUYOR

-Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülsüm Ançel, hemşirelerin şiddete uğrama açısından riskli gruplar arasında yer aldığını söyledi.

-Yrd. Doç. Dr. Ançel, hemşirelerin şiddete uğrama oranının yüzde 87 olduğunu belirterek, ?Hemşirelerin diğer sağlık çalışanlarına göre şiddete uğrama oranı anlamlı derecede yüksek bulunmuş ve hemşirelerin sözel, fiziksel ya da cinsel şiddetten mutlaka biri ile karşılaştığı belirlenmiştir. En yüksek oranda görülen şiddet türü ise sözel şiddettir? dedi.

-MÜZELER HAFTASI'NDA 44 MÜZENİN KAPILARI HERKESE AÇIK OLACAK

-Başkentliler, 18-19 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek ?27. Müzeler Haftası?nda, Ankara'da bulunan 9'u Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı, 24 özel, 9 askeri, 2 de vakıf ve araştırma olmak üzere toplam 44 müzeyi tüm gün boyunca ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.

-Başkentte ?27. Müzeler Haftası?, antik çağların canlandırılacağı defileler, konserler, sergiler, drama gösterileri, film gösterimleri, müze gezileri ve atölye çalışmalarıyla kutlanacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber