Tapudaki rüşvet operasyonunda 11 kişi tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 12:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde tapu müdürlüğüne düzenlenen 'Mekân' operasyonunda aralarında tapu müdürünün de bulunduğu 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Tekirdağ Jandarma Komutanlığı ve Çorlu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince eş zamanlı olarak Çorlu Tapu Sicil Müdürlüğü, Çorlu Belediyesi ve özel bir bankanın şubesine 9 Mayısta düzenlenen ''Mekan'' adı verilen operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden 2'si, ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.

Tapu sicil müdürü Ö.Y.'nin de aralarında bulunduğu 16 kişi ise ''rüşvet alma, suç işlemek için teşekkül oluşturma, görevi kötüye kullanma, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama'' suçlarından Çorlu Adliyesine sevk edildi.

Cumhuriyet Savcılığı 13 kişiyi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk etti. Çorlu'da 'Mekan' adlı operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden aralarında tapu müdürü Ömer Y.'nin de bulunduğu 11 kişi tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Çorlu Tapu Müdürü Ömer Y. ile Tapu Sicil Müdürlüğü'nde görevli 2'si bayan 4 memurun da aralarında bulunduğu 13 kişi, "suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak", "3628 sayılı kanuna muhalefet", "görevi kötüye kullanmak", "suçtan kaynaklanan mal varlığını aklamak" ve "rüşvet" suçlarından Çorlu Adliyesi'ne getirilmişti.

Alınan ifadelerin ardından mahkemeye sevk edilen 13 sanıktan Tapu Müdürü Ömer Y., memurlardan Nihat G, Aysun E. Fatma Ö ile Nihat G.' nin parasal işlemlerini yaptığı belirtilen Aysun Y., Mustafa G, Atilla B, Mehmet A., Mehmet Y. Muharrem G, Mehmet T. tutuklanarak Tekirdağ kapalı cezaevine gönderildi. Mahkeme sonrasında tutuklanan sanıklar rapor için Çorlu Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Burada sağlık kontrolünden geçen sanıklar geniş güvenlik önlemleri altından alınan raporların ardından Tekirdağ kapalı cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber