Çelik: Yeni sigortalılar istihdam paketi teşviklerinden faydalanamayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 65 yaşında emekli olmamak için yasa yürürlüğe girmeden sigorta kaydı yapanların, istihdam paketiyle sağlanan teşviklerden faydalanamayacağını bildirdi.

Bakan Çelik, Genel Kurulda, "İstihdam Paketi" olarak adlandırılan, İş Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarının görüşmelerinde, soruları cevaplandırdı.

Çelik, sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması için sosyal taraflarla birlikte çalışma başlattıklarını, hazırlanan tasarının kısa sürede Meclise sunulacağını bildirdi.

"İstihdam paketinin istihdamı ne kadar artıracağına" ilişkin soruya değinen Faruk Çelik, "(Genç işsizlere çare olsun) diye bu yasal düzenlemeyi yapıyoruz. 18-29 yaş arasında 1 milyon genç işsiz var; hedef bu..." dedi.

Kendini sigortalı yapanların, şimdi görüşülen düzenlemelerden faydalanamayacağını kaydeden Çelik, "65 yaş uygulamasının 2036'dan itibaren 2048 yılına kadar kademeli olarak uygulanacağını söyledik. 65 yaşında emekliliğin hemen başlayacağı ileri sürüldü. Polemik konusu yapıldı. 65 yaş nedeniyle sigorta kaydı girenler, teşviklerden faydalanamayacak. Bunların teşviklerden yararlanmaları şimdi sorun haline geldi. 5 puanlık teşvikten faydalanmak için 6 ay işsiz olması şartı aranacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber