'Müfettişe intihara neden oldun soruşturması' haberine tekziptir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki ihtirnamenin verildiği haber için tıklayınız.

Memurlar.net'in notu: ANKA haber ajansının geçtiği ve memurlar.net tarafından kullanılan haber, Danıştay'ın konuya dair kararının haberleştirilmesinden ibarettir. Bu nedenle haber metni memurlar.net'ten kaldırılmamıştır.

İHTARNAME

KEŞİDECİ : Mutlu Güner

VEKİLİ : Av. HAKAN KAYMAKÇI & Av. Dursun Yılmaz

MUHATABLAR : 1. Ankara Haber Ajansı Genel Müdürlüğü

Cinnah cad. 11/5 Kavaklıdere/Ankara

2. Memurlar Net, Dr. Mediha Eldem sok. 33/7 Kızılay/Ankara

İ.KONUSU : Tekzip İHTARIDIR.

AÇIKLAMALAR :

1- Müvekkilimiz Mutlu GÜNER e ilişkin MEMURLAR.NET adresli internet sitesinin 12.05.2008 tarihli saat 10.40 ta ve Milliyet.com 12.5.2008 tarih ve 14.56 da yayınlanan metinde ajansınız kaynaklı haber doğrultusunda;

- Müfettişe intihara neden oldun soruşturması

- Danıştay 1. Dairesi kararı ile müfettiş hakkında eziyet ederek teftiş yaptığı iddiası ile soruşturma açılacak

- tehdit ve hakaret ederek denetim yaptı iddiası

söylemleri yer alarak yanlış ve kamuoyunu yanıltıcı haber ilanı verilmiştir.

Sırasıyla belirtmek gerekirse;

'Müfettişe intihara neden oldun soruşturması' söylemi tamamen hilafı hakikattir. Müvekkile bu şekilde açılan bir soruşturma yoktur. Görevi kötüye kullanmaktan ötürü bir soruşturma sözkonusu olup, bu hususta da şu an Bolu 2.Asliye Ceza Mahkemesinin 2008/228 E. Sayılı dosyası ile açılmış bir dava vardır ve duruşması 02.06.2008 tarihine ertelidir. Bu durumda da devam eden dava hakkında basın ve yayın organlarınca iddianame, fikir görüş ve beyan açıklaması yapılamaz. Bunlar yargı sürecine müdehaledir.

Ayrıca müvekkilin Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin intihar eden başhekimi Sedat TURGAY ın intiharı ile ilgili herhangi bir illiyeti yoktur.Şöyle ki bu hususta da Bolu Cumhuriyet Savcılığına müvekkil aleyhinde başhekim Sedat TURGAY'ın eşi tarafından "başkasını intihara yönlendirme, yardım etme'' tanımlı şikayeti sonucunda 16.11.2007 tarihinde Cumhuriyet Savcılığı tarafından kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmiştir.Karar da aynen "şüpheliler ile olay arasında doğrudan doğruya illiyet bağının bulunmaması'' nedeni ile "kovuşturma yapılmasına yer olmadığı" kararı verilmiştir. (Ek1:Bolu Cumhuriyet Savcılığı Kovuşturmaya Yer Olmadığı Kararı)

3. İkinci husus için ?eziyet ederek teftiş yaptığı iddiası,;

Bu da ilki gibi gerçek dışı ve yanıltıcı bir iddiadır. Danıştay kararının hiçbir yerinde eziyet ederek teftiş yaptığı beyanına yer verilmemiş keza Ceza Kanununda böyle bir suç tanımlaması bulunmamaktadır. Türk Ceza Kanunu ve ilgili Ceza Kanun ve yönetmeliklerinde 'eziyet ederek teftiş yaptığı''vasfına uygun bir cezai müeyyide tanımlaması yoktur bu halde bu tarife göre soruşturma yapılması mümkün değildir.

4. Tehdit ve hakaret ederek denetim yaptı iddiası,

Danıştay 1. Daire kararında kullanılan kelime ve tabirler arasında bu sözler de bulunmamaktadır. Bunlar tamamen yoruma dayalı ve çarpıtılmış söz ve beyanlardır.

Yargılama aşamasında olan bir süreç sözkonusudur. Bu hususta ilgili haberler yargılama sürecinde müvekkil aleyhine sonuçlar doğurabilecek ve aleyhine kamuoyu oluşmasına ve yargı kararı ile beraat etse dahi millet vicdanında suçlu ilan edilmesine neden olabilecek niteliktedir.

T.SONUCU : Konu ile alakalı olarak 5187 sayılı yasa 19. madde ve TCK 288 madde hükümleri doğrultusunda işbu ihtar ve tekzip yazısının tarafınıza tebliğinden itibaren yanlış ve yanıltıcı haberlerin kendi internet sitenizden ve haber kaynağı olarak görüldüğünüz diğer internet sitelerinden kaldırılması ve ardından tekzibini, tazminat davaları ve suç ihbarları şikayet hakkımız saklı kalmak kaydı ile ihtaren bildiririz.

EK.1: Savcılık takipsizlik kararı

İhtar Eden Mutlu Güner
Vekilleri Av. HAKAN KAYMAKÇI ? Av. DURSUN YILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber