Vekiller, yeğenlerini danışman olarak alabilecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Mayıs 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vekillere yeğen kıyağı

TBMM Başkanlık Divanı'nda milletvekillerine danışman olabileceklerin kapsamı genişletildi. Buna göre, milletvekilleri, yeğenlerini ?danışman' olarak yanlarında görevlendirebilecek.

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın başkanlığında yapılan toplantıda, ?Milletvekili Danışmanı Çalıştırılması Hakkında Hizmet Sözleşmesi Esasları?nda yapılacak değişikliği ele alındı. Sözleşmenin danışmanlarda aranacak şartlarla ilgili dördüncü maddesinin ?e' bendinde yapılan değişiklik tartışmalara yol açtı.

SAKIK VE AKP İSTEDİ

DTP'li İdare Amiri Sırrı Sakık, ?Bu değişiklik mutlaka yapılmalı? dedi. AKP'li üyelerin de desteği ile ?Herhangi bir milletvekilinin üçüncü dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve sıhri hısımı olmaması gerekmektedir? maddesi değiştirildi. Üçüncü derece akrabalık yasak dışında bırakıldı. Bu durumda, bundan sonraki süreçte milletvekilinin yeğenleri, amca, hala, teyze ve dayıları da danışman olarak görev yapabilecek.

CHP'Lİ KÜÇÜK KARŞI

CHP'li İdare Amiri Ahmet Küçük, değişikliğe karşı çıktı. Değişikliğin milletvekillerine ?kıyak' anlamına geleceğini savunan Küçük, danışmanlığın eş-dost-akrabaya dağıtılmasının tepkilere neden olacağını belirterek, ?Bu çok yanlış bir uygulama olur. Meclis'i akrabalarımızla mı dolduracağız? Danışmanlığın ?özel' olmasının anlamı kayboluyor? itirazında bulundu. Küçük'ün itirazına rağmen değişiklik gerçekleştirildi ve ?akraba danışman? uygulamasının önü açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber