15 Mayıs 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 15 Mayıs 2008 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KRALİÇE ELİZABETH İSTANBUL'DA

-İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Türkiye ziyaretinin üçüncü gününde İstanbul'da.

-Kabataş Erkek Lisesi'nde ?Okullar Arası Ortak Bilim Projesi? etkinliklerine katılacak olan Kraliçe 2. Elizabeth, İstanbul Boğazı'nda tekneyle gezecek ve İstanbul Modern Müzesi'ndeki ?İngiliz-Türk Tasarım Sergisi?ni ziyaret edecek.

-Kraliçe Elizabeth, HMS Illustrious uçak gemisinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül onuruna resepsiyon verecek. (Saat:18.40)

-Kraliçe 2. Elizabeth, İstanbul programının ardından Ankara'ya dönecek.

-MECLİS GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda, İş Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik yapan tasarının görüşmelerine devam ediliyor. (Saat:13.00)

-DTP'Lİ KAPLAN'IN BASIN TOPLANTISI

-DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan TBMM'de basın toplantısı düzenliyor. (Saat:12.00)

-KOMİSYON TOPLANTILARI

-İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda 1 Mayıs'ta İstanbul'da yaşanan olaylar görüşülecek. Komisyonda Haziran'da Hollanda'da incelemelerde bulunacak heyet üyeleri tespit ediliyor. (Saat:10.30)

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir kez daha görüşülmesi için geri gönderdiği serbest muhasebeciliği kaldıran tasarı görüşülüyor. (Saat:11.00)

-Uyuşturucu ve Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu, Türkiye Uluslar arası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi'ni ziyaret ediyor. (Saat:10.30)

Komisyona, BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi'nden Yasemin Kaya bilgi veriyor. (Saat:16.00)

-BM Kalkınma Programı Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Programı yöneticisi Katalin Zaim, Çevre Komisyonu'na, ?BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında yürütülen Karbon finansmanı ve Piyasalar' konulu brifing veriyor. (Saat:12.00)

-Tuzla Tersaneleriyle ilgili Araştırma Komisyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden yetkilileri dinliyor. (Saat:11.00/14.30)

-GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü 3. Toplantısı nedeniyle Türkiye'de bulunan bakanlar ile Uganda Devlet Başkan Yardımcısı Gilbert Bukenya'yı İstanbul'daki EXPO Center'da ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat:11.00/12.00)

-MUHTARLARDAN DSP'YE ZİYARET

-Eskişehir'den gelen 80 muhtar DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Meclis'te ziyaret ediyor. (Saat:14.00)

-MERKEZ BANKASI'NDAN FAİZ KARARI

-Merkez Bankası bünyesindeki Para Politikası Kurulu yapacağı Mayıs ayı toplantısında, en son Şubat'taki indirimle yüzde 15.25'e çekilen, son iki aydır ise değiştirilmeyen gecelik faize karar verecek. Toplantıdan faiz artırımı çıkabileceği belirtiliyor. (Saat: 17.00)

-İŞSİZLİK VERİLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Şubat ayı itibariyle iş gücü istatistiklerini açıklıyor. (Saat:10.00)

-TÜRKİYE KATILIM BANKALARI BİRLİĞİ TOPLANTISI

-Türkiye Katılım Bankaları Birliği, 7. Olağan Genel Kurulu öncesinde ?Katılım Bankalarının Türk Bankacılık Sektöründeki Konumu? konulu basın toplantısı düzenliyor. (Saat:09.30)

-IRU 31. DÜNYA KONGRESİ BAŞLIYOR

-Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği'nin (IRU) 31. Dünya Kongresi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. (Saat:14.00)

-TEKKE KAVGASINA YARGIDAN SON NOKTA: ?500 YILLIK TÜBE, ÖZEL MÜLKİYET OLAMAZ?

-Alevileri'n önde gelen temsilcilerinden Hubyar Sultan'ın tekkesine ilişkin ?mülkiyet? tartışmalarına son nokta konuldu. Bir süre önce tekkenin koruyuculuğunu yapan Hıdır Temel tarafından açılan ?özel mülk? davasında kararını veren Tokat Bölge İdare Mahkemesi, buranın ?sosyal bir olgu, kültür varlığı, inanç merkezi ve insanlığın ortak mirası? olduğuna işaret ederek, özel mülkiyet olamayacağına hükmetti.

-Tekkenin, yıllardır koruyuculuğunu yapan Temel ailesi, tekkenin de içinde bulunduğu araziyi ?aile mezarlığı? diyerek tescillemek istemiş, tartışmalar yargıya intikal etmişti.

-BAKAN ÇİÇEK'TEN ?CIA? AÇIKLAMASI

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in CIA'nın ?yeminli? tercümanlığını yaptığına ilişkin iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

-YABANCI SERMAYEDE DENİZ BİTİYOR

-Türkiye'nin AB ile müzakerelere başladığı 2005 yılından itibaren hızlanan ve başlıca özelleştirmeler kapsamındaki satın almalar ve şirket evlilikleri yoluyla son iki yılda rekor kıran doğrudan yabancı sermaye girişleri, bu yılın ilk çeyreğinde belirgin biçimde hız kesti.

-Geçen yılın Ocak-Mart döneminde 8 milyar 229 milyon dolar olan, yılın tümünde ise 19 milyar 270 milyon dolara ulaşan doğrudan yabancı sermaye fiili giriş tutarı, bu yılın aynı döneminde 3 milyar 484 milyon dolarda kaldı.

-MOTORİNE AB AYARINDA BAYİ KRİZİ ÇIKTI, 600 MİLYON DOLARLIK FATURADAN KORKULUYOR

-Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun, AB'ye uyum için 1 Temmuz'dan itibaren kükürt oranı yüksek motorini yasaklama kararı petrol piyasasında sıkıntı yarattı.

-Petrol Sanayi Derneği Genel Sekreteri Erol Metin, rafineriler kükürt oranı düşük motorini Haziran başında piyasaya süreceği için yalnızca dağıtımcıların 1 Temmuz'a yetişebileceğini, bayiler ise bu süreye yetişemeyeceği için 600 milyon dolara varan bir faturanın ortaya çıkabileceğini söyledi.

-DANIŞTAY, ARIDURU HAKKINDA SORUŞTURMA VİZESİ VERDİ

-Danıştay 1. Dairesi, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Ali Arıduru hakkında, Adana'dan Irak'a Türk işçi taşıyan ve Irak'da düşen Moldova tescilli uçağın mali mesuliyet sigortası bulunmadığı halde Türk havaalanını kullanmasına, iniş ve kalkışına izin vermek suretiyle görevi kötüye kullanmak suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanması gerektiğine karar verdi.

-Danıştay'ın bu kararının ardından Arıduru hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ?görevi kötüye kullanmak? suçunu işlediği iddiasıyla soruşturma başlatacak.

-ÖĞRETMENLERDEN CHP'YE ?LAİKLİĞİ İHLAL ETTİ? ŞİKAYETİ

-Öğretmen-Sen, CHP'nin 32. Kurultayı için hazırlattığı afişlerle "laiklik ilkesinin ihlal edildiği? gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu.

-Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu şikayet kapsamında CHP hakkında inceleme başlattı.

-ANADOLU LİSELERİ ATAMALARINDA SÜRPRİZ GELİŞME

-Danıştay 2. Dairesi, Anadolu Liselerine Öğretmen Seçimine ilişkin genelgesi ile atanmasına karşın Danıştay kararı ile kararnameleri iptal edilen öğretmenlerin, ?hizmet puanı?na göre atanmasını ve bu öğretmenler için sınav şartı aranmamasını uygun gördü.

-BAHARLA GELEN PSİKOLOJİK ALERJİNİN SEBEBİ CİNSEL TRAVMA OLABİLİR

-Yeditepe Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Verimli, bahar mevsiminin aynı zamanda psikolojik alerji mevsimi de olduğunu söyleyerek uyarıda bulundu.

-Prof. Dr. Verimli, ?Psikiyatrideki ismi ?Anjiyo Nörotik Ödem' olan psikolojik alerjiler meyve-sebze alerjilerinden çok farklıdır. Kişinin cinselliği çağrıştıran bu polenlerden nefret etmesinin altında, yaşanan cinsel travmaların, cinsel yetersizlik veya doyumsuzlukların, yaşanan olumsuz cinsel anıların canlanarak kişiyi rahatsız etmesi vardır? dedi.

-LEYLA GENCER YARIN DOLMABAHÇE'DEN UĞURLANACAK

-Geçen hafta Milano'daki evinde hayata veda eden 20. yüzyılın en büyük divalarından Leyla Gencer'in külleri, yarın saat 12.00'de Dolmabahçe Sarayı ve Camii arasında kalan meydanda düzenlenecek törenle Boğaz sularına dökülecek.

-ANADOLU'NUN MÜZİĞİ VE DANSI AYNI SERGİDE BULUŞACAK

-Anadolu'nun müziği ve dansı aynı sergide birleşiyor. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Anadolu müzik kültürünün tarihsel süreç içindeki gelişimini tanıtmak amacıyla, Neolitik, Kalkolitik, Tunç, Demir, Roma Çağları, Selçuklu, Osmanlı dönemleri ile günümüze ait müzik ve dans değerlerini düzenleyeceği fotoğraf sergisiyle bir araya toplayacak.

-ANKARA MÜZİK FESTİVALİ VEDA EDİYOR

-Birçok yerli ve yabancı sanatçıyı, 10 bini aşkın Ankaralı müzikseverle buluşturan "25. Uluslararası Ankara Müzik Festivali", Bilkent Senfoni Orkestrası'nın dünyaca ünlü viyolonsel sanatçısı Mischa Maisky'nin solistliğinde 26 Mayıs'ta gerçekleştirileceği konserle veda edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber