Kraliçe II. Elizabeth Kabataş Erkek Lisesi'nde

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2008 15:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Kabataş Erkek Lisesi'ni ziyaret etti.

İngiltere Kraliçesi, eşi Edinburgh Dükü Prens Philip ile birlikte İstanbul gezisinin ilk ayağı olan Kabataş Erkek Lisesi'ne geldi. Lise ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, bir polis helikopteri de güvenliğe havadan destek verdi. Deniz Polisi'nin önlemlerinin yanı sıra, çevredeki binaların çatılarına da keskin nişancılar yerleştirildi. Eşiyle birlikte liseye giriş yapan II. Elizabeth, anaokulu öğrencileri tarafından karşılandı. İngiltere Kraliçesi, minik öğrencilerin seslendirdiği

"Alkışlayalım güzellikleri" isimli şarkıyı dikkatle dinledi. Küçük çocuklar daha sonra Kraliçe'ye çiçek ve tablo hediye etti. Kraliçe II. Elizabeth öğretmenlerle konuşurken, Edinburgh Dükü Prens Philip de çocuklarla yakından ilgilendi.

Karadeniz yöresine ait halk oyunları gösterisini de ilgiyle izleyen Kraliçe II. Elizabeth, daha sonra yöresel ürünlerin sergilendiği standları gezdi. Özellikle kilimleri yakından inceleyen İngiltere Kraliçesi, Kahramanmaraş dondurmasının yer aldığı standı da ziyaret etti. Bu sırada Kraliçe'ye şerbet ikram edilmek istendi. Kraliçe'ye eşlik eden yetkililer, Kraliçe'nin içmeyeceğini belirterek şerbeti nazikçe reddetti. Kraliçe II. Elizabeth, cam ürünlerin sergilendiği standı da yakından inceledi.

Edinburgh Dükü Prens Philip de eşinin ardından yöresel ürünlerin sergilendiği standları tek tek gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber